Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

DPS: Nećemo se odazvati pozivu predsjednika NSD Andrije Mandića na sastanak povodom odlaganja popisa

Ovakva odluka naše partije proizilazi iz činjenice da su naši predstavnici još juče obavili razgovor sa premijerom Milojkom Spajićem budući da je navedena tema isključiva nadležnost Vlade Crne Gore

Demokratska partija socijalista neće se odazvati pozivu za sastanak povodom uslova za održavanje popisa koji je uputio predsjednik proruske Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

“Ovakva odluka naše partije proizilazi iz činjenice da su naši predstavnici još juče obavili razgovor sa premijerom Milojkom Spajićem budući da je navedena tema isključiva nadležnost Vlade Crne Gore”, saopšteno je iz DPS-a.

Dodatno, ističu, Demokratska partija socijalista neće davati legitimitet simuliranju pregovora kojima Mandić želi pokazati navodnu demokratičnost, iako je već jasno saopštio da će bez obzira na pregovore popis početi 30. novembra.

“U suštini poziva koji je uputio predsjednik NSD-a, leži zapravo namjera njegovog nametanja kao novog šefa parlamentarne većine, a Demokratska partija socijalista neće učestvovati u unutrašnjim obračunima i borbi za prevlast koja je počela između Mandića, Spajića i Milatovića”, navode iz te parije.

Kako su istakli, zbog javnosti Crne Gore ponavljaju još jednom da će njihov uslov za učešće u popisu – što je, naglašavaju, i jedini način za dobijanje relevantnih i legitimnih podataka, biti dogovor svih strana oko uslova pod kojima rezultati popisa mogu biti priznati kao objektivni i nepristrasni u transparentnom i potpuno kontrolisanom procesu popisa stanovništva u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mandić
02.11.2023-19:13 19:13

8vim preuzima ingerencije Vlade..što će sada reći Spajic ?.Ovo je sprdnja, tek če Spajic da vidi ss kim ims posla..

Piki
03.11.2023-11:00 11:00

Pojegulje hahahaha DPS pobegulje