Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Mojkovcu potreban dalji razvoj i napredak, a ne prekrajanje i revidiranje donesene odluke o datumu Dana opštine

Mojkovcu je, ističu oni, potreban dalji razvoj, napredak i nastavak izgradnje boljeg kvaliteta života naših sugrađana

Današnja izjava predsjednika Opštine Mojkovac Veska Delića o postojanju namjere da se sadašnji datum Dana opštine promijeniti u drugi, ogledalo je puke želje i pretenzije aktuelne lokalne vlasti da našu opštinu, za vrijeme svoje vladavine, pretvori i prepodobi drugoj namjeni, ocijenili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Podsjećaju da je 2012. godine, kao Dan opštine ustanovljen 13. avgust, datum kada je 1955. godine spajanjem Polja, koja su do tada pripadala kolašinskoj opštini i Mojkovca, koji je pripadao bjelopoljskom srezu, formirana današnja opština.

“Mi u DPS-u, cijenimo i poštujemo 7. januar kao datum sjećanja na Mojkovačku bitku 1916. godine, ali tada smo smatrali, kako što smatramo i danas da je upravo uspostovljanje i formiranje prvih organa lokalne vlasti treba obilježavati kao datum Dana opštine”, navodi DPS.

Međutim, dodaju, ovakva inicijativa onih koji nažalost danas predstavljaju lokalnu vlast uopšte ne čudi.

“U nedostatku ideja za valorizaciju postojećih resursa, nastavku trenda razvojnih projekata i neznanja da rade na izgradnju novih, oni ništa drugo i nijesu, niti imaju ponuditi. Svoje lice su pokazali još izborne noći kada su pobjedu slavili klicanjem i isticanjem zastava tuđih država. Samo se pitamo šta je sljedeće, da li da upravo zastave koje su veličali te večeri krase i samo zgradu Opštine?”, pita DPS.

Mojkovcu je, ističu oni, potreban dalji razvoj, napredak i nastavak izgradnje boljeg kvaliteta života naših sugrađana.

“Ako lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Veskom Delićem nije u stanju to da obezbijedi, onda nam od nje nije potrebno ni bilo kakvo prekrajanje i revidiranje donesenih odluka prethodnih vlasti, niti ćemo to dozvoliti”, zaključuje Opštinski odbor DPS Mojkovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve