Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Milatović da ne crta mete novinarima Pobjede, nego da objasni svoju ulogu u nelegalnom transportu oružja i municije

''Milatovića pozivamo da ako proziva medije za povezanost sa kriminalom, za to iznese dokaze kao i da objasni svoju ulogu u aferi transporta oružja. U suprotnom njegove riječi smatraćemo svojevrsnim atakom na slobodu medija u Crnoj Gori, i nervoznim pokušajem da ignoriše i sakrije činjenice koje ga povezuju sa nelegalnim poslom''

Milatovićeve insinuacije o navodnoj kontroli pojedinih medija od strane struktura koje su prokopavale tunel do Višeg suda u Podgorici, direktno je crtanje mete novinarima Pobjede i njihovo povezivanje sa kriminalnim organizacijama – saopštio je Medija centar Demokratske partije socijalista.

“Kao nosilac visoke državne funkcije Milatović mora da zna da se ovakve teške i opasne optužbe iznose samo ukoliko postoje dokazi i sudske presude, a ne na osnovu sopstvenih opservacija ili onoga što je čuo od Abazovića, koji od kada je stupio na vlast targetira medije čije mu se pisanje ne dopada”, navode u saopštenju.

Milatović je, poručuju, javni funkcioner i njegov rad je podložan javnom sudu.

“Javnost treba da zna da li je kao nekadašnji ministar ekonomskog razvoja imao ulogu u nelegalnom transportu oružja i municije preko crnogorske teritorije i da li su članovi njegove porodice od tog posla profitirali. To je legitimno pitanje, posebno što dokumentacija koju su novinari – istraživači prikupili, kao i nemušti i dopunjavani odgovor njegovog kabineta pokazuju da ima osnova da se sumnja u ulogu Milatovića u poslu sa oružjem.

Milatovića pozivamo da ako proziva medije za povezanost sa kriminalom, za to iznese dokaze kao i da objasni svoju ulogu u aferi transporta oružja. U suprotnom njegove riječi smatraćemo svojevrsnim atakom na slobodu medija u Crnoj Gori, i nervoznim pokušajem da ignoriše i sakrije činjenice koje ga povezuju sa nelegalnim poslom”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve