Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: Navodi o nezakonitom transportu oružja dolaze od onih koje često kontrolišu kopači tunela

Predsjednik države ponovo negirao svoju upletenost u reeksport naoružanja iz Crne Gore

Predsjednik države Jakov Milatović reagovao je danas na Žabljaku, nakon što je Pobjeda objavila da je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krajem avgusta dostavljena anonimna krivična prijava kojom se predsjednik Crne Gore sumnjiči za nezakonito postupanje i omogućavanje nelegalnog transporta oružja i municije preko crnogorske teritorije tokom 2021. godine, kada je bio ministar ekonomskog razvoja u 42. Vladi Crne Gore.

Prema navodima iz krivične prijave, tadašnji ministar Milatović je, aprila 2021. godine, kompaniji MDI („Montenegro Defence Industry“) izdao odobrenje za izvoz veće količine oružja – mimo vrlo rigorozne procedure koja je propisana.

– Pročitao sam te navode koji su došli iz medija koji su često kontrolisani od, vjerovatno ovih koji su prokopavali tunel do Višeg suda, i ne bih zaista takve tendenciozne nastupe koji su lažni, kad sam ja u pitanju, komentarisao – rekao je Milatović.

Tvrdi da je tadašnje Ministarstvo ekonomskog razvoja (MER) u tom dijelu bilo nadležno samo u kontekstu izdavanja rješenja nakon dobijanja saglasnosti svih nadležnih ministarstava.

– Pretpostavljam da je to bilo i Ministarstvo odbrane i ANB, ali i da je u tom ministarstvu bilo ovlašćeno lice za pisanje tih rješenja, a ministar se time nije bavio – podvukao je Milatović.

Dodao je da postoje jasno naznačena lica koja se bave tim poslom, te da je tražio dodatne informacije od Ministarstva ekonomskog razvoja da vidi o čemu se tu tačno radi.

– Ali budite sigurni da nemam nikave veze sa tim – naglasio je on.

Na pitanje novinara da li ima krivične prijave rekao je da do njega nije ta informacija došla i da je to pitanje nekog ko je podnosio tu prijavu ili tužilaštvo gdje je krivična prijava, kako je kazao, navodno podnesena.

– Ja kao ministar ili na bilo kojoj drugoj funkciji, nemam apsolutno veze sa tim. I zaista mislim da su ti navodi tendenciozni, gnusni, lažni i neistiniti – poručio je Milatović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
14.09.2023-15:06 15:06

lako je negirati -nadležnost bila apostola J.M.
takvi tuneli nijesu postojali prije dolaska “oslobodioca” a sa vama ste oslobodili sve izopačeno …
za tri godine i kusur ama bas nikoga ne osudiste /a bilo kriminala …/
dobro je što ode do Žabljaka da vidiš da je ostalo malo “nespržene zemlje”