Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Mandić prije sedam godina pokušao terorizam i državni udar, a danas kandidat za predsjednika Skupštine

Zato je, ističu, i logično da u sporazumu o konstituisanju nove vlade nema ni slova o daljem poštovanju teritorijalnog integriteta Kosova, kao ni odluke o sankcijama Rusiji zbog agresije koju ova zemlja više od godinu i po dana sprovodi nad Ukrajinom

Danas je tačno sedam godina od kad je u posljednjem trenutku zaustavljen pokušaj da se Crna Gora zapali i izazove građanski rat kako bi se nasilno promijenila vlast i spriječilo njeno članstvo u NATO. Sedam godina kasnije Andrija Mandić, prvostepeno osuđeni za pokušaj terorizma, slovi za kandidata za predsjednika Skupštine Crne Gore. Ono što nije uspjelo silom – da se zaustavi evroatlantska perspektiva Crne Gore – nova koaliciona vlast omogućiće svojim glasovima, saopštila je Demokratska partija socijalista Crne Gore.

“Kada čovjek koji je, prema optužnici, planirao jedno od najtežih krivičnih djela dobije priliku da zasjedne na čelnu poziciju crnogorskog parlamenta to je znak totalne destrukcije crnogorske političke “elite”. Sve stranke u novoj koaliciji na čelu sa Milojkom Spajićem kao mandatarom, nagradiće Mandića za svoje dugogodišnje služenje Vučiću i Putinu, višedecenijski podanički odnos prema srpskom hegemonizmu i ruskom imperijalizmu, koji na velika vrata, ulaze u glavne stubove nove vlasti”, navodi DPS.

Zato je, ističu, i logično da u sporazumu o konstituisanju nove vlade nema ni slova o daljem poštovanju teritorijalnog integriteta Kosova, kao ni odluke o sankcijama Rusiji zbog agresije koju ova zemlja više od godinu i po dana sprovodi nad Ukrajinom.

“Formiranjem antievropske koalicije i instaliranjem poslušnika Srbije i Rusije na čelo parlamenta, Crna Gora i formalno obustavlja svoj dalji evropski put i nastavlja da tumara balkanskim bespućima. Srećom, vlada formirana na ovako trulim kompromisama, bez programa, strategije i vizije biće srušena i brže nego prethodne dvije”, zaključio je DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
watchful
16.10.2023-20:53 20:53

Did all those ignorant voters of Europe now know that they would form a coalition with the former DF or are they now being deceived for their stupidity?