Demokratski front, po običaju, obmanjuje i pokušava da mijenja teze: nije bračni par Kasalica priveden zbog njihovih političkih i vjerskih uvjerenja, već zato što se terete za krivična djela i zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza i doprinosa u procesu pokrenutom mnogo prije litija, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

foto DPS

“To što DF i njihovi mentori, smatraju da političko – crkveni angažman bilo kojeg pojedinca, oslobađa to lice odgovornosti pred zakonima države Crne Gore, njihova je velika zabluda. Ova pogrešna pretpostavka uzrok je mnogih “nesporazuma” između onih koji smatraju da je dovoljno sakriti se iza crkve a onda, uzurpirati zemlju, graditi nelegalno, nepriznavati većinsku volju birača, bježati od pravde i prava”, navode oni.

Kako ističu iz ove stranke, pred organima države Crne Gore svi su jednaki bez obzira na političko ili vjersko uvjerenje.

“Takav princip se primjenjuje uostalom i prema članovima i funkcionerima DF, kao i naše partije, pa ne vidimo razlog da se crkveni aktivisti drugačije tretiraju. Očigledno, u promijenjenim ulogama, DF ovakvim temama kao što je piča o Kasalicama samo otaljava posao podrške SPC u izbornoj kampanji”, dodaju iz DPS-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve