Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

DPS: Izvršna vlast podržava anarhiju u Šavniku

Izborni proces u potpunosti je obesmišljen nakaradnim sabotažama, destrukcijom, pravnim i fizičkim nasiljem predstavnika DF-a, smatraju u DPS-u

Iz Opštinskog odbora DPS-a Šavnik kažu da pored brojnih poziva i apela koje su uputili, mnoštva krivičnih prijava koje su podnijeli, poslije, kako ističu, svih dosadašnjih abnormalnosti kojima iz nedjelje u nedjelju svjedoče naši sugrađani, lokalnim izborima u Šavniku se ne nazire kraj. Izborni proces u potpunosti je obesmišljen nakaradnim sabotažama, destrukcijom, pravnim i fizičkim nasiljem predstavnika DF-a, smatraju u DPS-u.

“Nažalost njihove nezakonite i primitivne opstrukcije, smijenjeni premijer Dritan Abazović pravda riječima da je to “želja za dokazivanjem i neki crnogorski inat”; njegov potpredsjednik Vlade Vladimir Joković otišao je korak dalje pozvavši da “ne treba dozvoliti izbornim turistima da glasaju u Šavniku”, čime je direktno podstrekavao koalicione saveznike iz DF, njihove aktiviste i članove biračkih odbora na destruktivne radnje prema našim sugrađanima.

Takođe, svjedočimo ćutanju iz redova Demokratske Crne Gore čiji funkcioneri nijednom nijesu osudili vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, kao ni i suspendovanje elementarnog i Ustavom garantovanog prava naših sugrađana na demokratski izbor svojih predstavnika u lokalnom parlamentu”, ističu u DPS-u.

Navedeni primjeri su, kako navode, pokazatelj da izvršna vlast faktički podržava anarhiju u Šavniku.

“Stepen beznađa u kojem se nalazi ova država pokazalo je i javno nadgornjavanje v.d. VDT Maje Jovanović i ministra Filipa Adžića oko nadležnosti, čime je crnogorska javnost imala prilike da vidi u kakvu fazu nefunkcionalnosti je zapala država.

Ako cio državni aparat nje u stanju da obezbijedi da građani na dva biračka mjesta mogu da ostvare svoje građansko pravo, onda je to poraz ove države i najbolji pokazatelj da institucije ne postoje i da u Crnoj Gori vlada anarhija”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve