Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Iniciraćemo izmjene zakonske regulative kako bi se Monstatu omogućio pristup bazi MUP-a

Time se, kako su kazali. eliminiše mogućnost potencijalnog unosa nepostojećih građana na popisu stanovništva

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) iniciraće izmjene zakonske regulative tokom vanrednog zasijedanja u januaru kako bi se Monstatu omogućio pristup bazama podataka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), saopštili su iz te partije.

Time se, kako su kazali. eliminiše mogućnost potencijalnog unosa nepostojećih građana na popisu stanovništva.

– Ovakva zakonska izmjena ima za cilj da omogući dodatni kontrolni mehanizam koji ima za cilj da proces popisa dovede do kraja uz puno povjerenje svih učesnika procesa kako bi dobili rezultate koji predstavljaju stvarnu sliku stanja u Crnoj Gori i koji će biti priznati od strane svih, kako bi, uz puni legitimitet, mogli da budu korišćeni u kreiranju socio-ekonomske državne politike – rekli su iz DPS-a.

Ta partija se, kako su kazali, pitanjem popisa bavi aktivno još od sredine ljeta.

– Zahvaljujući našim naporima, kao i zalaganjem ostalih opozicionih partija i vijeća manjinskih naroda, popis je više puta odlagan, a postignuti su uslovi pod kojima se popis održava uz potpisivanje Sporazuma sa Vladom Crne Gore. Inicijativa koju ćemo predati u januaru ima za cilj da ovaj proces učini još transparentnijim i legitimnijim kako bi svi bili sigurni da nije bilo zloupotrebe sa bilo čije strane tokom prikupljanja podataka – zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve