Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Herceg Novi: Ko je odgovoran za negativno mišljenje DRI na završni račun budžeta Opštine?

Preliminarni izvještaj DRI o reviziji završnog računa budžeta Opštine Herceg Novi za 2021. godinu u kojem se navodi negativno mišljenje dostavljen je Opštini Herceg Novi 12.07.2021. godine

Državna revizorska institucija dala je negativno mišljenje nakon finansijske revizije i revizije pravilnosti završnog računa budžeta Opštine Herceg Novi za 2021. godinu. Iz novskog DPS-a pitaju ko je za to odgovoran.

“Odbornicima Skupštine opštine Herceg Novi za Devetu redovnu sjednicu koja je bila zakazana za 25.07. pa odložena za 08.08. a u konačnom nije ni održana zbog neslaganja u koaliciji na vlasti, uz predlog završnog računa budžeta Opštine Herceg Novi za 2021. godinu ponuđen je i Izvještaj nezavisnog revizora MV Konsalt d.o.o. Nezavisni revizor čiji je izvještaj ponuđen odbornicima u suštini daje pozitivno mišljenje o predlogu završnog računa Opštine Herceg Novi za 2021. godinu. Datum ovog izvještaja je 18.07.2021. godine”, saopšteno je iz OO DPS Herceg Novi.

Preliminarni izvještaj DRI o reviziji završnog računa budžeta Opštine Herceg Novi za 2021. godinu u kojem se navodi negativno mišljenje dostavljen je Opštini Herceg Novi 12.07.2021. godine.

“Zašto je izbjegnuto dostavljanje preliminarnog izvještaja DRI odbornicima a dostavljeno mišljenje nezavisnog revizora više je nego očigledno. Brojne nepravilnosti koje je evidentirala DRI, netačni iskazi i postupanje suprotno mnogim pobrojenim zakonima koji regulišu rad, ovlašćenja i postupanja lokalne samouprave odnosno njene ukupne poslovne aktivnosti nije se željelo saopštiti odbornicima u SO Herceg Novi”, kažu u DPS-u Herceg Novog.

Tvrde da dugo ukazujr na nepravilnosti u radu koalicione vlasti u opštini Herceg Novi, nenamjensko trošenje sredstava, ponašanje suprotno zakonima i zanemarivanje održavanja Skupštine opštine.

“Sada možemo da dodamo i pokušaj podmetanja mišljenja nezavisnog revizora kako bi se rad koalicione vlasti u Herceg Novom prikazao kao zakonit i odgovoran. Da su odnosi u koaliciji koja vrši vlast u Herceg Novom loši odavno je poznato. Sada, dodatno, međusobno treba da se preispitaju ko je odgovoran za negativno mišljenje DRI na završni račun budžeta za 2021. godinu”, ističe se u saopštenju.

Činjenica je, dodaju, da sada trebaju da u roku od šest mjeseci koji im je postavila DRI, usklade poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima.

“Da li će uspjeti da postupe po nalogu DRI u datom roku ostaje da se vidi. Ali nadležni državni organi kojima je dostavljen izvještaj DRI, a to su između ostalih, Vlada Crne Gore, Ministarstvo finansija, Ministarstvo javne uprave, Zajednica opština Crne Gore i Vrhovno državno tužilaštvo, će ipak biti neko ko će u konačnom o tome dati svoj sud”, zaključuju u novskom DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve