Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Danilovgrad: Status i potrebe penzionera od prioritetnog značaja za lokalnu vlast

Penzioneri, kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva, prema riječima iz DPS Danilovgrad, ''u potpunosti su zaboravljeni od strane odlazeće Vlade''

Lokalna samouprava, pored brojnih aktivnosti, posebnu pažnju posvećuje realizaciji niza mjera za poboljšanje životnog standarda penzionera u našoj opštini, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Danilovgrad.

“Jedna od značajnih mjera koju je inicirala Opština Danilovgrad, a koju je podržao Odbor direktora D.O.O. „Vodovod i kanalizacija“, usvojena je na prethodnoj sjednici Skupštine opštine. Tom odlukom su penzionerima sa primanjima do 200 eura umanjeni računi za vodu u iznosu od 20 odsto za period od 10 mjeseci, počevši od mjeseca marta tekuće zaključno sa 31.12.2022. godine”, naveli su iz DPS Danilovgrad.

Osim toga, kako se navodi, Opština Danilovgrad se aktivno uključila i u rješavanje stambenih pitanja penzionera.

“U završnoj fazi su radovi na izgradnji zgrade sa 20 stambenih jedinica, čija investicije iznosi 670.000 eura. Za izgradnju ovog objekta Opština je ustupila parcelu vrijednosti 46.000 eura i oslobodila obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u iznosu od 44.000 eura. Pored toga, ona i je pokrila troškove priključenja na vodovodnu mrežu, troškove nadzornog organa, ali i ustupila prostor od 93 kvadrata vrijednosti 93.000 eura. Treba istaći da cijena stambenog prostora koji se nalazi u strogom centru grada iznosi 485 eura po kvadratu, a da u finansiranju investicije učestvuju i Fond PIO i Savez penzionera Crne Gore”, dodali su iz DPS Danilovgrad.

Penzioneri, kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva, prema riječima iz DPS Danilovgrad, “u potpunosti su zaboravljeni od strane odlazeće Vlade”.

“Njihov težak položaj dodatno je ugrožen kroz aktuelno povećanje cijena osnovnih životnih namirnica, energenata i usluga. Za razliku od vlasti na državnom nivou, lokalna vlast u Danilovgradu svjesna je statusa penzionera i njihove potrebe stavlja u vrhu svojih prioriteta, te će sa takvom praksom nastaviti i u narednom periodu”, zaključili su iz DPS Danilovgrad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve