Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Dan opštine Tuzi nije trebalo mijenjati

"Zbog tog 15. decembra, dana kada su Tuzi oslobođene od fašizma, mi danas ne prisustvujemo sjednici jer smatramo da je to datum koji nije trebalo mijenjati, bez potpune saglasnosti svih odbornika u lokalnom parlamentu''

Elvir Kajošević, odbornik DPS-a u SO Tuzi, kazao je da u istoriji postoje datumi koji se ne smiju ni zaboraviti ni zanemariti, da je dan kada je poražen fašizam sigurno jedan od njih.

“Zbog tog 15. decembra, dana kada su Tuzi oslobođene od fašizma, mi danas ne prisustvujemo sjednici jer smatramo da je to datum koji nije trebalo mijenjati, bez potpune saglasnosti svih odbornika u lokalnom parlamentu.

Istine radi, mi se ponosimo sa 1. septembrom, jer je DPS bio taj koji je, sa svojim koalicionim partnerima, donio odluku da Tuzi dobiju status punopravne Opštine. Ali kako u životu tako i u politici moramo znati poštovati istoriju, cijeniti sadašnjost! Ne smeta nam 1. septembar ali nije dobro takve odluke donositi na način na koji ih je aktuelna vlast donijela. Za takve odluke mora postojati najširi konsenzus. Ovako moramo iskazati naše nezadovoljstvo jer ovakvi datumi moraju biti naša obaveza da svi slavimo a ne da se preglasavamo”, navodi se u saopštenju.

Zbog tog načina donošenja ovakvih odluka odbornički klub DPS-a, saopštio je Kajošević, neće prisustvovati današnjoj śednici.

“Ali vjerujemo da će Opština Tuzi nastaviti dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i sa Glavnim gradom a u cilju što bolje valorizacije svojih ekonomskih kapaciteta, što će voditi i otvaranju novih radnih mjesta u privredi, a ne samo u Opštini što svi vidimo, i da će uz pomoć i Vlade i Glavnog grada stvoriti preduslove za bolji kvalitet života svih građana Tuzi!

Vjerujem da nijesmo zaboravili 15. decembar, vidimo se na zajedničkoj proslavi”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve