Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Tuzi: Vlada da vrati stari naziv vrtića, neprimjereno da nazivi javnih ustanova imaju vjerski karakter

''Želimo da naglasimo da u našoj opštini već postoji vrtić koji nosi naziv po majci Terezi, a koji djeluje pri Katoličkom duhovnom centru već dugi niz godina, tako da je ovakva odluka bila zaista nepotrebna''

Odlukom Vlade u tehničkom mandatu državni vrtić “Dječija radost” je preimenovan u “Majka Tereza”, što je samo još jedan u nizu pokazatelja da se ovakve i slične odluke donose samovoljno. Ovo je još jedan primjer bahatosti Vlade u tehničkom mandatu koja odbija da čuje drugačije mišljenje po ovom ili bilo kom drugom pitanju od značaja za cjelokupno društvo. Inicijativu o izmjeni naziva vrtića pokrenuo je ministar Dukaj, a jasno je pod čijim patronatom, saopšteno je iz OO DPS Tuzi,

“Želimo da naglasimo da nemamo ništa protiv jedne takve ličnosti poput majke Tereze, osobe koja je bila humanista svjetskog karaktera i dobitnica brojnih međunarodnih priznanja. Međutim, smatramo da javnim ustanovama, a posebno dječijim, ne treba davati nazive koji imaju vjerski karakter, osim ako je ovo samo uvertira da i druge ustanove dobijaju slične nazive što je građanskim društvima kakvo je naše, ipak neprimjereno”, kaže se u saopštenju.

Takođe, dodaju, želimo da naglasimo da u našoj opštini već postoji vrtić koji nosi naziv po majci Terezi, a koji djeluje pri Katoličkom duhovnom centru već dugi niz godina, tako da je ovakva odluka bila zaista nepotrebna.

“Tražimo od Vlade, koja je ovaj naziv promijenila, da vrati stari i da ovakva praksa ubuduće bude primjer za sve predškolske ali i druge javne vaspitno-obrazovne ustanove”, zaključeno je iz DPS Tuzi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve