Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Cetinje odgovorio SDP: Čuveni politički privjesak se ne može otrgnuti od opsesije

Politički egzibicionizam Socijaldemokratske partije, koja je zbog unutar partijskih trvenja u crnogorskoj Prijestonici u potpunom rasulu, danas se bjelodano nastavio saopštenjem koje je primjer političke blasfemije, poručili su iz OO DPS-a Cetinje SDP-u

Politički egzibicionizam Socijaldemokratske partije, koja je zbog unutar partijskih trvenja u crnogorskoj Prijestonici u potpunom rasulu, danas se bjelodano nastavio saopštenjem koje je primjer političke blasfemije, poručili su iz OO DPS-a Cetinje SDP-u.

Cetinje

Oni su reagovali na saopšenje SDP-a u kom tvrde da lokalna uprava ne umije da potroši novac iz kapitalnog budžeta.

Saopštenje DPS-a Cetinje prenosimo u cjelosti: 

Crnogorske javnosti radi, realizacija Programa razvoja za 2019. godinu u ovom trenutku iznosi oko 90 odsto, što jasno ukazuje na to umije li lokalna vlast potrošiti novac koji joj je dat na upravljanje.

O tome šta umije cetinjska vlast govore i podaci Direkcije javnih radova, prema kojima je Cetinje na drugom mjestu u Crnoj Gori po ukupnim plaćanjima za projekte. Do 4. decembra ove godine po ovom osnovu plaćeno je 5.674907,14 eura.

Takođe, za nepune dvoje godine, Prijestonica je kroz mjere finansijske konsolidacije ostvarila znatne uštede i uspjela da vrati gotovo dva miliona eura duga iz prethodnih godina.

Čitajući saopštenje Socijaldemokratske partije stekao bi se utisak da Program razvoja Prijestonice za 2019. godinu nije razmatran i usvojen u lokalnom parlamentu, te da tome nije prethodila javna rasprava, u čemu su učestvovali i odbornici SDP-a. Isto tako, politički naivan čitalac mogao bi posumnjati da nijesu važne ni zakonske procedure i rokovi, jer je jedino važno ispuniti napisano u razvojnom planu i udovoljiti egu SDP-a.

Dodatno, miješanje godišnjeg Programa razvoja sa Izbornim programom Demokratske partije socijalista jasno ukazuje na činjenicu da se čuveni „politički privjesak“ ne može otrgnuti od svoje opsesije DPS-om. Ali, šta da se radi, „mali“ uvijek ostaje mali.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve