Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Budva: Uskoro kraj cirkusa, uzalud vapaji i prijetnje

Oni su podsjetili da su Zakonom u ovom slučaju propisani strogi rokovi i obaveza je bila lokalnog parlamenta da donese odluku u roku od 30 dana od dana podnošenja inicijativa uz poštovanje Statuta i Poslovnika o radu

Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine postupio suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu još jedna je potvrda činjenice da je odbornička manjina uzurpirala opštinski Parlament, pokušavajući da se na silu zadrži na vlasti i uzurpira pozicije predsjednika Opštine i predsjednika lokalnog parlamenta, navodi se u saopštenju OO DPS Budva.

Oni su podsjetili da su Zakonom u ovom slučaju propisani strogi rokovi i obaveza je bila lokalnog parlamenta da donese odluku u roku od 30 dana od dana podnošenja inicijativa uz poštovanje Statuta i Poslovnika o radu.

“Poruke koje dolaze iz tabora odborničke manjine, da će spriječiti održavanje sjednice, te još jednom onemogućiti odbornike da glasaju, samo su nastavak nerazumnog, nelegalnog i protivzakonitog djelovanja. Treba da znaju da će svaki eventualni pokušaji opstrukcije, biti predmet novih krivičnih prijava protiv uzurpatora volje odborničke većine u Budvi,” navodi se u saopštenju OO DPS Budva.

Na kraju, kako su poručili, u Budvi će se, “uprkos svim tiradama, cirkusima, vapajima i prijetnjama”, ispoštovati ono što je volja aktuelne većine, a sve u skladu sa odlukama nadležnih državnih organa, propisanom procedurom i demokratskim principima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve