Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Danijel Živković predsjednik, nova potpredsjednica Aleksandra Vuković Kuč

Živković je dobio 16.492 glasa ZA, dok je protiv bilo 290 članova

Na neposrednim unutarpartijskim izborima danas je za predsjednika Demokratske partije socijalista DPS izabran Danijel Živković, a za potpredsjednike Aleksandra Vuković KučIvan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

“Danas smo odlučno, otvoreno i moderno obnovili i učvrstili ugled. Pokazali smo da smo moderna partija. Pravo glasa imalo je 23.344 članova, a iskoristilo ga je 16.835 članova ili 71,78 odsto. Preko aplikacije je glasalo 80,18 odsto, u odborima 17,77 odsto, pismom 0,02 odsto. Glasanje je proteklo bez nepravilnosti”, saopštio je večeras na konferenciji za novinare predsjednik Centralne izborne komisije DPS i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Nikola Milović.

Živković je dobio 16.492 glasa ZA, dok je protiv 290 članova.

Živković, dosadašnji vršilac dužnosti šefa DPS-a, bio je jedini kandidat za predsjednika.

“Ivan Vuković dobio je 10824 glasova, Aleksandra Vuković Kuč 10723, Jevto Eraković 9864 i Abaz Dizdarević glasalo  6016”, rekao je Milović.

Iz DPS-a je objašnjebo da, iako je kandidat za potpredsjednika Dušan Raičević imao 6508 glasova, što je više u odnosu na kandidata Dizdarevića, pravilnik nalaže da potpredsjednik mora biti makar jedna žena i makar jedan predstavnik manje brojnih naroda.

Elvir Zvrko je dobio 4.830 glasova.

Kandidati za potpredsjednike, osim izabranih, bili su još i Dušan Raičević i Elvir Zvrko.

Ranije su iz DPS-u rekli da ovim današnjim partijskim izborima ta partija uvodi novi standard na crnogorskoj političkoj sceni i čini dodatni korak ka daljoj demokratizaciji našeg društva i napretku Crne Gore.

DPS je svim svojim članovima koji se nalaze u partijskim evidencijama i koji imaju pravo glasanja na prvim neposrednim unutarstranačkim izborima predstavio uputstvo za sam čin glasanja elektronskim putem preko dostupne aplikacije.

“Svi članovi koji su na vrijeme obezbijedili pravo glasa na partisjkim izborima, svoju volju osim neposrednim glasanjem u svojim opštinskim odborima, mogu ostvariti i putem aplikacije”, objasnili su iz DPS-a.

Na partijskom sajtu predstavljeno je na koji način je moguće obaviti glasanje, te tako učestvovati u odabiru predsjednika, odnosno potpredsjednika, koji će kao najviše partijsko rukovodstvo u narednom periodu predstavljati Demokratsku partiju socijalista.

DPS je pozvao sve članove da slobodno izraženom voljom i svojim učešćem u ovom procesu, daju svoj doprinos, kako navode, novom vidu demokratizacije društva i daljeg napretka u razvoju Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MRČO
28.01.2024-20:44 20:44

Kuč veli da DPS treba da postane partija odskočna daska za ljude velikih vrlina.Pa to je oksimoron .ka da kažemo da drvo treba da postane gvožđe! V ste protjerali sve ono što vredi i ustvari čistili prostor za izdajnike!

Mark
29.01.2024-12:40 12:40

Cestitke
Mladi ljudi nek prate milloa.