Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

DPS: Abazović vrši pritisak na tužilaštvo da bi zamaskirao sopstvenu odgovornost za rasulo u bezbjednosnom sektoru

U DPS-u podsjećaju da Zakoni o unutrašnjim poslovima i o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, jasno definišu čija je dužnost da se bavi kontraobavještajnom zaštitom institucija i obezbjeđivanjem predmeta koja čine dokaze u krivičnim postupcima

Nevješti pokušaj Dritana Abazovića da sa sebe i Filipa Adžića skine teret odgovornosti za rasulo u bezbjednosnom sektoru, neće proći. Po već viđenom scenariju, baš kao i kada je otkriveno da se cigarete nijesu spaljivale već švercovale i preprodavale i to pred očima funkcionera GP URA, ujedno zaduženih za bezbjednost države, Abazović i sada, kao i tada, izigrava istražitelja i tužioca, i pokušava da zamaskira svoju ličnu odgovornost, saopštili su iz Demokratske partije socijalista DPS.

“Činjenica je da su, nakon 2020. godine, dvije institucije koje čine stub bezbjednosti ove države – Agencija za nacionalnu bezbjednost i Ministarstvo unutrašnjih poslova, politizovane i u toj mjeri privatizovane da čak jednom od njih neformalno upravlja Abazovićev prijatelj, koji je na visoku funkciju postavljen iako u svojoj biografiji ima čak dva pokušaja ubistva. Po toj matrici, političke i lične bliskosti sa Abazovićem i krugom oko njega, kadriralo se i u MUP-u, kojim, pola radnog vremena (drugu polovinu je koordinator Ministarstva odbrane) rukovodi nestručni i neznaveni turizmolog”, kažu u DPS-u.

U DPS-u podsjećaju da Zakoni o unutrašnjim poslovima i o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, jasno definišu čija je dužnost da se bavi kontraobavještajnom zaštitom institucija i obezbjeđivanjem predmeta koja čine dokaze u krivičnim postupcima.

“Ne želeći da prejudiciramo nalaze istrage, očekujemo da će tužilaštvo uspjeti da se odupre Abazovićevim pritiscima i završi istragu ovog skandaloznog događaja, koji je nažalost pokazao da bezbjednosni sistem države ne funkcioniše, a jasno je ko je za to kriv”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve