Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Dosta je bilo, glasajmo za Crnu Goru

''Abazović i njegovi nalogodavci iz Srbije čine sve da unište dostignuti evropski standard koji je postignut u Crnoj Gori''

Piše: mSc Erol Ramusović

U Crnoj Gori se ne vodi politički sukob između Dritana Abazovića s jedne, i Mila Đukanovića s druge strane, nego se odmjeravaju snage autokratske Rusije i demokratskog svijeta. Kakva god da je demokratija sa svim svojim vrlinama i manama, trenutno u svijetu ne postoji sistem koji daje bolji okvir. Abazović i njegovi nalogodavci iz Srbije čine sve da unište dostignuti evropski standard koji je postignut u Crnoj Gori.

Da se ne lažemo, mnogo toga ima što dolazi iz Evrope što mentalitetu svih naroda na Balkanu ne leži. Prije svega došao je kapitalizam, a kapitalizam zahtjeva takmičenje bez prestanka. Ali kapitalizam nudi i razne mogućnosti, pa se dešava brži razvoj, nema ograničenja u pristupu robama i uslugama. Sa kapitalizmom dolazi i demokratija pa su moji sunarodnjaci Bošnjaci u Crnoj Gori kroz demokratske procese ostvarili što nisu nikad u istoriji.

Imali smo zamjenika premijera, pet-šest ministara, na desetine i stotine drugih pozicija u državnim institucijama uključujući i diplomatiju. Bošnjaci su počeli osjećati Podgoricu kao svoj grad i slobodno su se kretali po cijeloj Crnoj Gori od Ulcinja do Šćepan polja i od Herceg Novog do Rožaja. Sve je to srušeno uz pomoć Dritana Abazovića i njegovih nalogodavaca koji su zloupotrjebili emocije ljudi i uz neviđene laži uzurpirali slobode manjina Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i drugih. U Parlamentu Crne Gore sjedi 81 poslanik, od čega Abazovićeva partija ima samo četiri poslanika! Zamislite se malo koja je to prevara i izdaja, da čovjek sa minornim brojem poslanika svoje partije maltretira većinsku volju Crnogoraca. Nekad se zapitam gdje je nestalo to čojstvo i trezvenost pa da su građani Crne Gore upali u takvu zamku?!

Ovih dana u 14 gradova Crne Gore uključujući i Glavni grad Podgoricu, glasa se za novu vlast. To nisu državni izbori gdje bi građani poslali Dritana Abazovića u političku penziju. Ipak, glasači mogu poslati jasnu i glasnu poruku tako što će glasati za one stranke koji se bez ikakve rezerve zalažu za Crnu Goru čija će se budućnost krojiti u Podgorici a ne u Beogradu. Nama treba sloboda i standard Evropske unije, a ne jednoumlje i vječna ekonomska kriza Velike Srbije. Ne smijemo dozvoliti da još jednom budemo prevareni.

Skoro da i nema bošnjačke familije u Crnoj Gori koja nema nekoga od rođaka u Bosni i Hercegovini pa i u zemljama Evropske unije. Svi trebamo nazvati naše rođake i prijatelje i animirati ih da dođu i glasaju na lokalnim izborima u 14 gradova naše Crne Gore. Time bi poslali poruku da smo zreli i da smo prozreli prevare koje nas guše, a dolaze iz Beograda. Nemojmo biti naivni, spasimo olovkom Crnu Goru od potopa i mraka koji nas čeka nebudemo li pametni. Ovi izbori će odrediti i tok izbora koji nam slijede kada moramo zauvijek zauataviti vlast nad Crnom Gorom koju kroje oni koji je ne vole. Dosta je bilo, glasajmo za Crnu Goru!

(Autor je predsjednik Skupštine Senata privrede EU u BiH, član udruženja građana porijeklom iz Crne Gore)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve