Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Do škole pješačio 14 kilometara, prodavao lubenice, ništa ne bi mijenjao

Kaže da je osnovnu školu završio u Štoju, a u odjeljenjima je tada bilo po 20 do 30 učenika. Danas, kaže Škrelja, u seoskoj školi u razredima ima po četiri – pet učenika.

Luiđ Škrelja, poslanik DPS-a, govorio je u Jutarnjem programu TVCG o djetinjstvu i odrastanju u ulcinjskom selu Sveti Đorđe, gdje i danas živi.

Kaže da nije bilo lako odrastati i opstati u malom selu Sveti Đorđe. Rođen je kao četvrto dijete u velikoj i patrijarhalnoj porodici.

“Ostao sam vijeran domu, porodici, Svetom Đorđu, tamo gdje sam se rodio tamo i danas živim i iz tog mjesta i kuće sam krenuo i došao da budem vaš gost”, kazao je Škrelja.

Kaže da je osnovnu školu završio u Štoju, a u odjeljenjima je tada bilo po 20 do 30 učenika. Danas, kaže Škrelja, u seoskoj školi u razredima ima po četiri – pet učenika.

“14 kilometara nam je dnevno trebalo da idemo u školu i da se vraćamo. To je imalo svoju draž i zanimljivosti”, rekao je Škrelja.

Ne krije da je u školi nekada imao i jednu ili dvije jedinice, a da je njegovom ocu obrazovanje bilo najvažnije.

Škrelja se prisjeća i da je bio nestašno dijete, nije bio loš đak, a želja mu je bila da studira u Beogradu.

Nakon svađe sa profesorima, kaže da je morao da napusti te studije, a nastavio je obrazovanje u Prištini, gdje je i završio Pravni fakultet.

Govoreći o prvim poslovima kazao je da je nikada nije bio zanesen radom na selu, ali jeste čuvao ovce i krave, prodavao lubenice i u Bosni i Hercegovini, što su bili i njegovi prvi poslovi.

“Opet da se rodim ne znam da li bih išta promijenio, neka ide ovako”, naveo je Škrelja.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve