Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Škrelja: Podržaćemo kandidata za sudiju Ustavnog suda kojeg god usaglase partije manjina

''Populistički, ali i ne naročito promišljeno, oni optužuju DPS za to što četvrtog sudije još nema, pritom navodeći kako je riječ o – licemjerju'', saopštio je Škrelja

Da parlamentarna većina ni ovog puta ne odustaje od manira pritiska, manipulacija i jednostranosti u procesu izbora sudija Ustavnog suda, najbolje govori i jutrošnje saopštenje Demokrata povodom pitanja izbora četvrtog člana, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Škrelja.

“Populistički, ali i ne naročito promišljeno, oni optužuju DPS za to što četvrtog sudije još nema, pritom navodeći kako je riječ o – licemjerju”, saopštio je Škrelja.

No, kako navodi, ukoliko u ovoj priči zaista ima licemjera, “onda su to upravo Demokrate i njima slični”.

“Jer, drugačije je teško okarakterisati to što namjerno ignorišu činjenicu da se partije manje brojnih naroda nijesu dogovorile o četvrtom kandidatu – koji i dolazi iz redova tih naroda. Ili je, po Demokratama, tim bardovima građanske politike, dovoljno da se ostale stranke saglase povodom preostala tri kandidata, a da unutar stranaka manje brojnih naroda uopšte nije potreban konsenzus o četvrtom”, dodao je poslanik.

Možda je iz njihove perspektive to u redu, kaže on, “no iz naše nije, i na to nećemo pristati”.

“Povodom kojeg god kandidata se usaglase naše uvažene kolege iz partija manje brojnih naroda, bio to gospodin Resulbegović ili neko drugi, poslanici Demokratske partije socijalista će – svi do jednog – neupitno dići ruke za njegov izbor. No, u manipulisanju i podsticanju nesloge i razdora među tim strankama nećemo učestvovati ni na jedan način. To ostavljamo Demokratama”, zaključio je Škrelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve