Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DNP: Skupština opština Zete poništava odluku o priznanju Kosova

U DNP-u očekuju da će i druge opštine, u kojima vlast ima koalicija od 30. avgusta, donijeti istu deklaraciju

Na današnjoj sjednici Predsjedništva DNP – a snažno je pozdravljena i podržana odluka odborničkog kluba „ Za budućnost Zete“ predvođenog Demokratskim frontom da na narednoj sjednici Skupštine opštine Zeta donese Deklaraciju o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju Kosova na teritoriji zetske opštine, saopštila je ta partija.

“Uprkos činjenici da je preko 85 odsto građana Crne Gore bilo protiv priznanja države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN – a, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile kontinuitet spoljne politike Mila Đukanovića i Duška Markovića koja je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana”, navodi se u objavi, podijeljenoj na Facebook stranici DF-a.

Navodi se da predsjedništvo DNP-a u potpunosti podržava stav kluba “Za budućnost Zete”.

“Zato Predsjedništvo DNP – a u potpunosti podržava stav odborničkog kluba „ Za budućnost Zete“, da Deklaracijom o poništenju i nevaženju odluke o priznanju Kosova iskaže neslaganje sa manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića, ali i svih prethodnih vlada koje su suprotno većinskoj volji građana sprovodile i sprovode izdajničku spoljnu politiku usmjerenu protiv interesa Crne Gore i najbliže nam države u regionu Srbije”, dodaju iz DNP-a.

U DNP-u očekuju da će i druge opštine, u kojima vlast ima koalicija od 30. avgusta, donijeti istu deklaraciju.

“Istovremeno, Predsjedništvo DNP – a očekuje da nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete, i druge opštine u Crnoj Gori u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, donesu istu Deklaraciju i tako započnu proces povratka Crne Gore svojim istorijskim, duhovnim i državotvrnim izvorištima. Na današnjoj sjednici Predsjedništva DNP – a jednoglasno je usvojen i Izvještaj o finansijskom poslovanju uz pohvale rukovodstvu partije što i ovu finasijsku godinu bez obzira na brojne poteškoće završava u finasijskom plusu”, zaključuju iz  DNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
28.04.2023-21:53 21:53

Blagoš li ga Zećanima ova deklaracija će im posaditi pipune i pamidore, lubenice i paprike, a sigurno će im ih sve proizvedeno i prodati. Ova deklaracija će im očistiti komunalni otpad, zakrpiti dotrajale ulice i zamijeniti pocrkale ulične lampe. Ova deklaracija će im dati kredite za poljeprivredu kupiti nove traktore, novu mehanizaciju i zaposliti omladinu. Ova deklaracija će obradovati jedino Milicu zavjetnicu i uhljebe partijske koji svakog prvog u mjesecu tisnu sebi u špag po skoro dvije iljadače, a da ih niko od glasača ne pita zašto, zašto uzimaju tolike pare.

Mark
29.04.2023-12:33 12:33

Ova deklaracija CE dati krila albancima da traze Ono Sto traze srbi u s mitrovici. !!!

Anon
15.05.2023-19:45 19:45

Nije ovo politika, ovo je samo zato što su kosovski pipuni i paprike jeftiniji. Čista ekonomija brateee.