Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DNP: Nećemo dozvoliti da se napad na Kneževića u dijelu šovinističkih krugova pokuša izokrenuti

''Radi cjelokupne javnosti, ponavljamo još jednom, izvjesni Ivan Gardašević je, ničim izazvan, u društvu još dvojice ljudi, otpočeo verbalno vrijeđanje i nepristojnu i agresivnu gestikulaciju prema Milanu Kneževiću, koji je sjedio u automobilu''

Demokratska narodna partija (DNP) neće dozvoliti da se jučerašnji bezočni i sramni napad na Milana Kneževića pokuša u dijelu ekstremizovanih šovinističkih krugova izokrenuti, i u javnosti predstaviti kao da je predsjednik Partije, i Odbora za bezbjednost i odbranu, inicijator bilo kakvog sukoba, poručili su iz te partije.

“Radi cjelokupne javnosti, ponavljamo još jednom, izvjesni Ivan Gardašević je, ničim izazvan, u društvu još dvojice ljudi, otpočeo verbalno vrijeđanje i nepristojnu i agresivnu gestikulaciju prema Milanu Kneževiću, koji je sjedio u automobilu. Gardašević je čak pritom, na pitanje Kneževića, zašto to radi, nastavio sa uvredama”, saopštili su iz DNP.

Takođe je, prema njihovim riječima, notorna laž da je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu bilo kome od pomenutih ljudi, koji su učestvovali u ovom incidentu, uključujući i Ivana Gardaševića, kako navode, “psovao majku, kao što je laž i da je sve vrijeme incidenta, psujući, sjedio u automobilu”.

“DNP postavlja pitanje nadležnim organima, ali i cjelokupnoj javnosti: zašto je predsjednik naše Partije bio meta verbalnog napada, koji umalo nije prerastao u fizički, kad nikad u životu nije imao nikakav kontakt, poslovni, niti bilo koji drugi aranžman sa pomenutim Ivanom Gardaševićem”, pitaju oni.

Odgovor je jednostavan, kako kažu, “zato što je Knežević Srbin, i zato što je jedan od lidera DF-a”.

“A ako svemu tome dodamo sinoćnju seriju prijetećih saopštenja nepotpisane grupe građana sa Cetinja, u kojima pozdravljaju i ohrabruju čin napada na Kneževića, politička i nacionalna pozadina ovog ataka je i više nego očigledna. Ali je u svemu ovome, izgleda, jedini problem što se Kneževićev vozač suprotstavio trojici ljudi, koji su svaki na svoj način učestvovali u verbalnom napadu na lidera DNP-a, i pritom s punim pravom pozvao policiju da interveniše”, naglasili su iz DNP-a.

Iz te partije napominju da su prijetnje stigle i drugim funkcionerima DF-a.

“Izgleda da dio javnosti, koji bi najradije pokušao da linčuje lidera DNP-a, vjeruje da je njega dozvoljeno vrijeđati, maltretirati i fizički mu prijetiti, a da on, i lica u njegovoj pratnji, nemaju nikakvo pravo na samoodbranu. Kao što, izgleda, pravo na samoodbranu ne bi trebalo da imaju ni Andrija Mandić, ni Milun ZogovićSlaven Radunović i Jovan Vučurović, kojima ovih dana takođe pristižu prijeteće poruke sa pozivom na njihov linč”, dodaju iz DNP-a.

Oni podsjećaju da je nedavno Knežević na konferenciji za medije jasno saopštio da se osjeća “ugroženo”, kao i da je prinuđen da se zajedno sa svojim članovima porodice brani od, kako su naveli,  “svih nasrtaja na njegov ljudski i fizički integritet”.

A tako će, kažu oni, zasigurno nastaviti i u narednom periodu.

“A ono što DNP, kao odgovorna partija, neće dozvoliti, jeste da se ovaj jučerašnji napad na svog partijskog lidera pokuša predstaviti kao sukob sa svim građanima Cetinja. Predsjednik DNP-a ima na Cetinju veliki broj iskrenih prijatelja, koji su mu i juče pružili snažnu podršku, i koji nikad neće zbog šačice ekstremista targetirati čitav svoj grad. Ali se nikad neće ni povući pred bilo kojim vidom verbalnog i fizičkog nasrtaja na njega. To treba da znaju svi oni heroji sa lažnih profila, koji ovih dana pozivaju na Kneževićev linč i žele mu sve najgore”, zaključuju iz DNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bajo
08.12.2022-14:19 14:19

Pipune . Ti si nesrećo , osudjeni terorista. Da ti nije bilo sutkinje Piletic vec bi odavno lezao u zatvoru . A jos uvjek ti nije sigurno . Jos vas Vucic ima u saci , jer krije jos mnogo dokaza protiv vas . Da ih objavi idete ne 5 nego 35 godina u zatvor . Kako te nije stid da progovaras neistine. Osudjeni teroristo .