Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Sva otvorena pitanja rješavati dijalogom

Vučić je, dodaje se, izrazio očekivanje da će doći do intenziviranja saradnje između parlamenata Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i tom prilikom istakla da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbljom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom, te utemeljeni na realnim interesima i ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge.

Ukazujući na značaj obostrane posvećenosti kreiranju atmosfere međusobnog uvažavanja, poštovanja zajedničke istorije i tradicionalne bliskosti dva naroda, Đurović je ukazala da dvije zemlje dijele evropsku integracionu aspiraciju, kao i reformske ciljeve i izazove.

“Predsjednica Skupštine je naročit akcenat stavila na potrebu jačanja bilateralnih odnosa i iskazala interes za dalje unaprjeđenje saradnje i intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i radnom nivou. U tom kontekstu, izrazila je zadovoljstvo zbog nedavne uspješne posjete delegacije Vlade Crne Gore Beogradu, kao i očekivanje da će se dobra međuresorska saradnja nastaviti i u narednom periodu”, saopšteno je iz Skupštine.

Vučić je, dodaje se, izrazio očekivanje da će doći do intenziviranja saradnje između parlamenata Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju.

Sagovornici su se saglasili da dvije zemlje sva otvorena pitanja treba da nastave da rješavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dviju država, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve