Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Spremni za dalje unapređenje saradnje sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju

Tokom sastanka, predsjednica Skupštine se posebno osvrnula na rad Parlamentarne budžetske kancelarije (PBK), naglasivši da je od uvođenja Kancelarije evidentan napredak u sferi unapređenja budžetskih pitanja za potrebe poslanika

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa zamjenikom regionalnog direktora za Evropu i Centralnu Aziju Vestminsterske fondacije za demokratiju (VFD) Damirom Nezirijem i direktoricom Vestminsterske fondacije za demokratiju u Crnoj Gori Anom Milutinović, saopšteno je iz njenog Kabineta.

“U sadržajnom razovoru, Đurović je sa predstavnicima VFD-a razmijenila mišljenja o mnogobrojnim važnim projektima sprovedenim uz podršku Ambasade Ujedinjenog kraljevstva i Vestministerske fondacije za demokratiju. Ona je naročito akcentovala pitanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje uloge žena na mjestima odlučivanja, ističući da Ženski klub Skupštine Crne Gore i Odbor za rodnu ravnopravnost imaju posebno važnu ulogu u promociji politike rodne ravnopravnosti”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, predsjednica Skupštine se posebno osvrnula na rad Parlamentarne budžetske kancelarije (PBK), naglasivši da je od uvođenja Kancelarije evidentan napredak u sferi unapređenja budžetskih pitanja za potrebe poslanika.

“S tim u vezi, ona je posebno pohvalila saradnju sa Državnom revizorskom institucijom i izrazila očekivanje da će se kroz dalju komunikaciju sa ovom institucijom konstruktivno iskoristiti date preporuke i zaključci”, dodaje se u saopštenju.

Ona je iskazala spremnost za dalje unapređenje saradnje sa VFD u pogledu podrške u podzakonodavnom nadzoru kako bi primjena zakona u praksi bila adekvatno ispraćena. Današnji sastanak bio je, između ostalog, prilika da predsjednica Skupštine zahvali sagovornicima na višestruko korisnoj podršci VFD-a u jačanju kapaciteta skupštinske stručne Službe.

“Zamjenik regionalnog direktora za Evropu i Centralnu Aziju Vestminsterske fondacije za demokratiju Damir Neziri je pozdravio rad Ženskog kluba i naglasio da je učešće pripadnica manje zastupljenog pola u javnom životu od posebnog značaja kako za Crnu Goru, tako i za region Zapadnog Balkana”, piše u saopštenju.

S tim u vezi, on je naglasio da pitanje osnaživanja položaja žena iziskuje posebnu pažnju i kontinuiranu posvećnost svih segmenata društva.

“Tokom današnjeg razgovora, Neziri se osvrnuo i na važnost saradnje sa DRI, konstatujući da će VFD nastaviti da podržava projekte usmjerene na unapređenje rada kako poslanika, tako i Službe Skupštine Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve