Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Đurović: Snaženje regionalne ekonomske saradnje jedan od prioriteta Crne Gore

Đurović je, kako se navodi, istakla posebno zadovoljstvo povodom susreta sa Frangešom ocjenjujući da Crna Gora i Slovenija imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u svim oblastima

Crna Gora, u okviru spoljnopolitičkih prioriteta, ostaje snažno posvećena dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji. Snaženje regionalne ekonomske saradnje je bez ikakve sumnje jedan od prioriteta Crne Gore u oblasti daljeg razvoja odnosa sa susjedima i postizanja krajnjeg cilja – pristupanja Evropskoj uniji, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović u toku današnjeg susreta sa  specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan, Anžejem Frangešom i ambasadorom  Gregorom Preskerom.

Đurović je, kako se navodi, istakla posebno zadovoljstvo povodom susreta sa Frangešom ocjenjujući da Crna Gora i Slovenija imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u svim oblastima.

“Sagovornici su se saglasili da su evropska perspektiva Crne Gore i posvećenost evroatlantskom sistemu vrijednosti ključne tačke oko kojih treba da se gradi saradnja dvije prijateljske zemlje”, jedan je od zaključaka.

Đurović iskoristila je priliku da zahvali  Sloveniji na podršci procesu pristupanja Crne Gore EU i izrazila očekivanje da “ekspertska pomoć neće izostati ni u narednom periodu”, naglasivši da proces evropske integracije nema alternativu.

“Đurović je posebno istakla kvalitetnu međuparlamentarnu saradnju koja se duži niz godina održava i nadograđuje kako na nivou predsjednika parlamenata, tako i na nivou radnih tijela dva parlamenta.  Podsjetila je i na susrete sa predsjednicom Državnog zbora Slovenije Urškom Klakočar-Zupančić koje je imala tokom boravka u Taškentu, u Uzbekistanu, povodom učešća na XIV samitu predsjednica parlamenata, kao i na Prvom parlamentarnom samitu Međunarodne krimske platforme održanom u Zagrebu”, navodi se u saopštenju Skupštine.

“Crna Gora, u okviru spoljnopolitičkih prioriteta, ostaje snažno posvećena dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji. Snaženje regionalne ekonomske saradnje je bez ikakve sumnje jedan od prioriteta Crne Gore u oblasti daljeg razvoja odnosa sa susjedima i postizanja krajnjeg cilja – pristupanja Evropskoj uniji”, naglasila je Đurović.

Iz Skupštine napominju da je Frangeš iskazao interesovanje za trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, posebno za proces pristupanja naše države evropskoj porodici naroda, te istakao da će “Crna Gora uvijek imati pomoć i podršku slovenačkih partnera na tom putu”.

“Obostrano je iskazana nada da će Crna Gora u što skorijem roku pronaći izlaz iz aktuelne političke krize u kojoj se nalazi, na zadovoljstvo svih naših građana”, zaključuju iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve