Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Odgovorno, nezavisno i profesionalno tužilaštvo temelj je svake demokratske države

''Biti tužilac jeste posebna čast, ali i veliko breme koje ne mogu da nose svi, već samo oni najhrabriji i najodvažniji''

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, povodom 1. novembra, Dana državnih tužilaca Crne Gore, vršiteljki dužnosti vrhovnog državnog tužioca Maji Jovanović, glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, nosiocima tužilačke funkcije i zaposlenima u tužilaštvu.

“Odgovorno, nezavisno i profesionalno tužilaštvo je temelj svake demokratske države i garant za izgradnju pravednog i bezbjednog društva. U ukupnom procesu sazrijevanja sistema zasnovanog na osjećaju pravičnosti i sigurnosti nosioci tužilačke funkcije imaju krucijalnu ulogu i obavezu.

Biti tužilac jeste posebna čast, ali i veliko breme koje ne mogu da nose svi, već samo oni najhrabriji i najodvažniji.

Nezavisno i efikasno tužilaštvo je, prvenstveno, interes svih građana Crne Gore, ali istovremeno i preduslov za članstvo u EU, posebno u pogledu zatvaranja poglavlja 23 i 24, koja se odnose na reforme pravosuđa i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Naročito želim da ukažem na značaj velikog posla koji su u proteklom periodu obavili v.d. vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ali i svi pripadnici tužilačkog sistema koji su pokazali volju, odlučnost i nepokolebljivost u borbi sa najvećim devijacijama našeg društva, ne libeći se da pokrenu značajne procese, od čijeg će ishoda zavisiti i naš napredak u procesu evropskih integracija.

Sigurna sam da će tužilačka organizacija nastaviti da daje dobre rezultate, a na najvišim državnim funkcionerima je da ulože dodatne napore da omoguće ambijent u kome će tužioci moći da rade slobodno i bez pritisaka.

U tom smislu, mogu računati na punu podršku Skupštine Crne Gore, koja će posvetiti dužnu pažnju svim djelovima sistema čiji je zadatak očuvanje temelja države i društva i briga za interese građanki i građana”, navela je Đurović u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
01.11.2022-12:13 12:13

Ma nemoj gospođo Đurović! Pa što ne napravi odgovorno, profesionalno i nezavisno tužilaštvo? ili drugačije formulisano pitanje: Što napravi neodgovorno, neprofesionalno i politički zavisno od _prosrpskijeh stranakka TUŽILAŠTVO? Samo se Vi česstitajte jedni drugama gvozdenim šipkama, kršima, gumenim metkovima, suzavcima, premlačivanjima, maltretiranjima, proganjanjima svega CRNOGORSKOG, dok ne urnišete cijelu državu CG i s vjerom u srpskog boga je uništite do do poslednjeg CRNOGORCA. AKO VE PUŠTIMO. A NEĆEMO.