Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Duh Kurban-bajrama nosi simboliku oproštaja i velikodušnosti

Prema njenim riječima duh Kurban-bajrama, koji se odlikuje radošću i porodičnim skladom, nosi simboliku oproštaja i velikodušnosti koja je preduslov za mir i opšte blagostanje

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom Kurban-bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim pripadnicama i pripadnicima islamske vjeroispovjesti.

“U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori čestitam Kurban-bajram. Predstojeći blagi dani prilika su da se podsjetimo vanvremenskih vrijednosti koje predstavljaju suštinu islamske vjere, a to su ljubav, saosjećanje, umjerenost, uvažavanje i čovjekoljublje. Te vrijednosti su nas očuvale kroz istoriju i bile temelj multikonfesionalne, multietničke i multikulturalne Crne Gore, a biće nam vodilja i nadahnuće i u vremenu pred nama”, navela je Đurović.

Prema njenim riječima duh Kurban-bajrama, koji se odlikuje radošću i porodičnim skladom, nosi simboliku oproštaja i velikodušnosti koja je preduslov za mir i opšte blagostanje.

“U svim dosadašnjim uspjesima naše države Islamska zajednica je davala veliki doprinos, uvijek stremeći stvaranju pravednijeg, tolerantnijeg i prosperitetnijeg društva od kojeg će svi imati koristi. Uz želju da predstojeći praznik provedete u zdravlju i sreći, među svojim najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke”, zaključila je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve