Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Crna Gora spremna da Sjevernoj Makedonij pruži ekspertsku i tehničku pomoć u ostvarivanju ciljeva iz evropske agende

Kako je saopšteno, predsjednica Đurović zahvalila se ambasadoru Trpkoskom na konstruktivnoj diplomatskoj misiji u našoj zemlji, poželjevši mu uspjeh u budućem profesionalnom angažmanu

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Mihajla Trpkoskog, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Kako je saopšteno, predsjednica Đurović zahvalila se ambasadoru Trpkoskom na konstruktivnoj diplomatskoj misiji u našoj zemlji, poželjevši mu uspjeh u budućem profesionalnom angažmanu.

“Bilateralni odnosi dvije države su dinamični i na političkom i na ekonomskog nivou, očekujem da će međudržavna saradnja biti dodatno osnažena i u budućem periodu”, kazale je Đurović.

Ona je istakla da i pored činjenice da dvije zemlje dijele partnerstvo u NATO aijansi i zajedničku evropsku aspiraciju, imaju brojne izazove kako bi što prije ispunile obaveze iz evropske agende.

U kontekstu evropske integracije, predjednica je uputila čestitke povodom otvaranja pregovora Sjeverne Makedonije sa Evropskom unijom, naglasivši da će Crna Gora nastaviti da pruža snažnu podršku u pogledu evropske perspektive.

„Crna Gora, kao prijatelj i susjed, država koja podržava evropske i evro-atlanske aspiracije svih država u regionu i koja je najdalje odmakla u procesu pregovora, spremna je da vam pruži ekspertsku i tehničku pomoć u ostvarivanju ciljeva iz evropske agende“ kazala je ona.

Tokom današnjeg razgovora, ambasador Trpkoski je zahvalio predsjednici Skupštine na sadržajnoj institucionalnoj saradnji tokom svog diplomatskog mandata i podijelio očekivanje da će dosadašnji odlični odnosi nastaviti da se intenzivnije nadograđuju.

On je istakao da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, te da je saradnja u oblastima od zajedničkog interesa važna za napredak cijelog regiona na putu ka EU.

“Abasador Trpkoski je uputio želje da Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije, zaključivši da „dvije zemlje baštine zajedničku prošlost, sadašnjost u okviru NATO saveza i zajedničku aspiraciju ka integraciji u EU”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve