Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Đurašković: Boli vas Cetinje, ali boljeće vas još više

''Nije čudo što Radonjić mrzi Cetinje, Crnogorce, naše komšije Albance i Bošnjake, kada su oni koji su ga postavili sa kanabea kod Krivokapića, sa osmjehom i uz piće, komandovali napadom suzavcima na građane Cetinja i Crne Gore 5. septembra'', navodi Đurašković

Zastrašujući, prizemni stavovi i govor mržnje direktora HE Piva Radomira Radonjića potvrda su kakav je kadrovski i personalni profil idealan za marionetsku Vladu Crne Gore, saopštio je Nikola Đurašković, potpredsjednik SDP-a i nosilac liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”.

“Oni koji vrijeđaju žene, manjinske narode, Crnogorce i Cetinje, poželjni su kadrovi za SPC i Vladu i što su bučniji i prizemniji čeka ih značajnija funkcija.

Nije čudo što Radonjić mrzi Cetinje, Crnogorce, naše komšije Albance i Bošnjake, kada su oni koji su ga postavili sa kanabea kod Krivokapića, sa osmjehom i uz piće, komandovali napadom suzavcima na građane Cetinja i Crne Gore 5. septembra”, navodi Đurašković.

Radonjić je, dodaje, samo jedan od najprimitivnijih primjera retrogradne, velikosrpske politike zvaničnog Beograda i Crkve Srbije koje su Cetinje i Crna Gora porazili 90-ih pa će i danas.

“Umjesto da ustane na svaki spomen Cetinja koje je vjekovima branilo obraz Crne Gore, Radonjić blati i vrijeđa pokazujući što o Cetinju misli premijer Krivokapić koji ga je i postavio. Ali kakav Radonjić, takva i marionetska, cirkus, Vlada u odlasku.

Pozivamo premijera Krivokapića i ministra Bojanića da hitno smijene Radonjića i makar deklarativno pokažu da ne dijele njegove stavove, iako će građani njihovu odlazeću Vladu pamtiti isključivo po Radonjiću, Bratićkoj i njima sličnima koji su 5. septembra pokazali što misle o Cetinju, Crnoj Gori i svom narodu.

Boli vas Cetinje, ali boljeće vas još više jer će naša borba za građansku, sekularnu, i antifašističku Crnu Goru biti trajna i koliko sjutra će vas pomesti sa političke scene”, zaključuje Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve