Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković: Abazovića smatramo direktno odgovornim za otimanje Cetinjskog manastira

Uporedo sa otimanjem imovine, Dritan Abazović je sa teze o odbrani kokaina i prljavog novca prešao na tezu da je gradjanski protest i Cetinjane organizovao Veselin Veljović i time potvrdio koliko je licemjerno i neiskreno bilo njegovo ranije izvinjenje.

Mijenjajući stavove iz dana u dan, Dritan Abazović mora da preuzme odgovornost za odluku Uprave za nekretnine kojom se Cetinjski manastir oduzima Cetinju, a upisuje na Crkvu Srbije iako je u više navrata garantovao da imovina Cetinja i Crne Gore ne može biti ugrožena, saopštio je Nikola Đurašković, potpredsjednik SDP-a.

“Ukoliko je danas objavljena informacija tačna, potpredsjednika Vlade smatramo direktno odgovornim za otimanje Cetinjskog manastira Cetinjanima i Crnogorcima.

Uporedo sa otimanjem imovine, Dritan Abazović je sa teze o odbrani kokaina i prljavog novca prešao na tezu da je gradjanski protest i Cetinjane organizovao Veselin Veljović i time potvrdio koliko je licemjerno i neiskreno bilo njegovo ranije izvinjenje. Ovim je još jednom pokušao poniziti Cetinje i Cetinjane i sve iskrene patriote koji su 5-og septembra branili gradjansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru.”, navodi Đurašković.

Bilo je, kako kaže, među njima i članova i simpatizera URA!

“Da li je i njih organizovao Veljović? Zašto ste postupali suprotno stavu glavnog i opštinskog odbora vaše partije i za čije interese i po čijem nalogu ste to radili?

Nijesu građani napali nikog, vi ste napali Cetinje!

Nas je organizovala ljubav prema Crnoj Gori i vaša politika služenja Beogradu i Srpskoj Crkvi. Branilo je Cetinje gradjansku Crnu Goru svih ovih 30 godina, brani je i danas, suprostavljajući se politici Vlade, čiji ste potpredsjednik, koja je suprotna državnim interesima Crne Gore.

Takav, licemjeran, odnos prema Cetinju, suzavac i šok bombe nijesu i neće ugasiti cetinjsku luču slobode koja je branila obraz Crne Gore i 90-ih i danas”, zaključuje Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve