Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković: Cetinje kao grad heroj ce vazda biti otvoren za Tita

On ističe da svjestan činjenice da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić želi da iskoristi svaku priliku da dobije naklonost radikalnih srpskih nacionalista pred ponovljene beogradske izbore, smatram da namjera da se Kuća cvijeća i Josip Broz Tito koji u njoj počivaju izmjeste iz Beograda ne smije biti sporedna predizborna tema

Cetinje kao grad heroj ce vazda biti otvoren za Tita, kao uostalom  i za sve antifasiste, ukoliko aktuelno rukovodstvo grada Beograda krene u realizaciju ideje o uklanjanju Kuće cvijeća, saopštio je Nikola Đurašković, gradonačelnik Cetinja.

On ističe da svjestan činjenice da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić želi da iskoristi svaku priliku da dobije naklonost radikalnih srpskih nacionalista pred ponovljene beogradske izbore, smatram da namjera da se Kuća cvijeća i Josip Broz Tito koji u njoj počivaju izmjeste iz Beograda ne smije biti sporedna predizborna tema.

“Beograd je za vrijeme Tita i Jugoslavije postao jedan od najvažnijih centara svjetske političke, kulturne, sportske i naučne scene, prosperitetna i otvorena prijestonica multinacionalne Jugoslavije. Na taj i takav Beograd su ponosne generacije koje su se u njemu rodile i stasavale. Šapić je nažalost, politička posljedica jednog drugog Beograda, ali o tome možda drugom prilikom. Ukoliko je stvarna želja beogradskog čelnika da Memorijalni Centar Kuća Cvijeća i Muzej Jugoslavije stvarno budu izmješteni iz Beograda, onda mislim da nigdje ne bi bili bolje dočekani, uvaženi i paženi od Cetinja”, kazao je Đurašković.

“Beograd je svet”- pisalo je na transperentima studenata tokom borbe za slobodu, pravdu i demokratiju.

“I Beograd su, svidjelo se to Šapiću i njegovima ili ne,  oslobodile partizanske trupe pod komandom Peka Dapčevića koji je raport o slobodi srpske i jugoslovenske prijestonice podnio vrhovnom komadantu Titu. Ukoliko danas za simbola antifašizma i oslobođenja od okupacije nema mjesta u Beogradu, budite sigurni da na Cetinju sigurno ima!”, naveo je Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
05.04.2024-08:51 08:51

IZJAVA Šapić: Pokrenuću inicijativu da jednom za svagda završimo sa tom Kućom cveća,velikana 20. vijeka i da Josipa Broza vratimo tamo u Kumrovec, odakle je došao, a da Kuća cveća bude mesto gde će počivati najveći srpski velikani, da to bude muzej srpske istorije dzaba sto je TITOV Muzej svih BIVSIH REPUBLIKA Tako su ucinjeli i sa CG Manastirima i Crkvama najlakse je silom okupirati i oteti tudje !! Nadam se da ce CG osuditi i ne dozvoliti VUCICEVU PLJACKU KUCU SVIH NAS -SFRI-NASEG VELIKANA DRUGA TITA !!NA CETINJE BI MU KUCA BILA MIRNA ZA VAZDA !!

BobZeković
05.04.2024-11:19 11:19

Bujo, ne pitaš se ti!. Idi prvo na SRPSKU TERITORIJU U SRED PRIJESTONICE, CETINJSKI MANASTIR, đe stoluje Joanikije mirotočivi i svepitajući i sve komandujući Crnom Gorom,. A bogomi tu teritoriju i srpsku snagu, si mu ti žestoko poferma, svojom bezuslovnom podrškom mračnim srpskim i anticrnogorskim političkim snagama na Cetinje. SAD BUJO, MOŠ SAM DA PEVAŠ “JEČAMA ŽELA, JEČAM ŽELA ……” I DA IGRAŠ UZ FRULICU PO PRIJESTONICI! SATIREŠ SVE ŠTO JE CRNOGORSKO NA CETINJE, KA PRAVI, PRAVCATI SRBIN! TIHO, PODMUKLO I SL.