Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Egipta Saida Hindama

''Predsjednik je zahvalio Hindamu na uspješnoj diplomatskoj misiji u našoj zemlji, uz ocjenu da prethodne nekolike godine karakteriše dalji uspon odnosa Crne Gore i Egipta zasnovanog na prijateljstvu i tradiciji, čemu je ambasador dao lični doprinos''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Egipta u Crnoj Gori Saida Hindama.

„Predsjednik je zahvalio Hindamu na uspješnoj diplomatskoj misiji u našoj zemlji, uz ocjenu da prethodne nekolike godine karakteriše dalji uspon odnosa Crne Gore i Egipta zasnovanog na prijateljstvu i tradiciji, čemu je ambasador dao lični doprinos“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

On je značajnim ocijenio saradnju na političkom nivou, ali i u domenu investicija i turističkih veza pospiješenih uspostavljanjem sezonske čarter linije između Kaira i Podgorice.

„Predsjednik je sa ambasadorom podijelio utiske o nedavnom učešću na Implementacionom Samitu o klimi u Šarm el Šeiku, u okviru egipatskog predsjedavanja COP27, čestitao Egiptu na organizaciji skupa uz zahvalnost za podršku ambasadoru da Crna Gora bude kvalitetno predstavljena, i nadu da će Konferencija predstavljati kritično vazan korak u preduzimanju politika koje će pomoći spašavanju Planete“, navodi se u saopštenju.

Đukanović je, kako su istakli, visoko ocijenio politiku Egipta i doprinos u očuvanju mira i stabilnosti u region Bliskog istoka i u okviru regionalnih inicijativa, što Crna Gora sa pažnjom prati, prepoznajući napredak u razvoju koji ta zemlja ostvaruje.

Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Ambasador Hindami je, navodi se u saopštenju, zahvalio Đukanoviću za pozitivne ocjene ističući veliku zainteresovanost njegove zemlje da njeguje odnose sa Crnom Gorom, i kroz uspostavljanje rada zajedničkog ekonomskog komiteta, kao i političke konsultacije dva ministarstva.

Cilj je, ističe ambasador, da dostignemo pozitivan zamajac dok Crna Gora ne uspostavi punu stabilnost i dobije novu vladu.

„Razumijemo situaciju i radimo na daljoj izgradnji odnosa“, kazao je Hindami.

Ambasador Egipta je u svjetlu Klimatske konferencije u njegovoj zemlji, podijelio zabrinutost za stanje klimatskih promjena u svijetu, ističući da su nam potrebni stvarni rezultati za šta su neophodna i dodatna sredstva koja nedostaju.

„Uz zahvalnost za prijem i saradnju tokom diplomatskog mandata potvrdio je opredijeljenost Egipta da bude stabilizirajući faktor u regionu, čemu će biti i dalje posvećeni“, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve