Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Postali smo taoci političkog avetanja, ukaz o raspuštanju Skupštine ustavan

''Što mi budemo manje pažnje poklanjali tome, to će više počinjati da bude margina koja neće tražiti komentar, nego će biti poslata u prošlost. To je jedini recept'',  naglasio je Đukanović

Komentarišući najavu odlazećeg premijera Dritana Abazovića kako će poslanici nakon inauguracije novog predsjednika države skratiti mandat raspuštenoj Skupštini dosadašnji predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je kako je vrijeme da prestanemo da slušamo i komentarišemo gluposti.

”Mi smo postali taoci političkog avetanja. Ukaz je donešen, objavljen u Službenom listu, stupio je na snagu. U pitanje ga može dovesti Ustavni sud – ne želim da komentarišem tu mogućnost, ali je moje uvjerenje da je sve učinjeno na ustavni način”, rekao je Đukanović.
Podsjetio je i da su poruke javnosti prije pola godine ukazivale da je i tada mogao donijeti Ukaz o raspuštanju Skupštine, ali da to, kako smatra, tada nije bilo moguće.

”Tad nijesam imao pravo, sad jesam. Dogodile su se okolnosti koje su mi dale pravo i sada čovjek koji je dio većine koja je donijela izmjene Zakona o predsjedniku – i onda su ga komentarisali – znali su da nije ustavan, ali im je bio potreban i sad mi svi treba da komentarišemo to budalesanje. Što mi budemo manje pažnje poklanjali tome, to će više počinjati da bude margina koja neće tražiti komentar, nego će biti poslata u prošlost. To je jedini recept”,  naglasio je Đukanović.

Na pitanje što će se desiti ukoliko „stara“ većina ipak odluči da skrati mandat raspuštenoj Skupštini kazao je kako su i ranije činili stvari koje „vode u Spuž“.

”Mnoge stvari su napravili već koje ih vode u Spuž – to je jasno i bez toga”, kategoričan je Đukanović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
06.04.2023-17:16 17:16

G-dine Djukanovicu..vi ste za mene licnost..da ste ovako bili agresivniji..antidrzavnici ne bi radili sto rade..Gdje ste culi..u svijetu..da antidrzavnici-lupezi i teroristi rade u Vladi???ja licno nijesam..DPS je to dopustio..zato je primitivizam..kriminal zavlado toliko..da je CG..na ivici ambisa..
Vas naslednik..treba dobro da zna..lijepe rijeci ne pomazu..ako je u pitanju drzava CG…

Pe Pera
07.04.2023-09:56 09:56

A sad ADIOOOOOOOOOOOOOOO