Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Otvoren sam za dijalog i obavezan da poštujem Ustav

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je danas lokalne izbore u Beranama i Ulcinju za 27. mart

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je danas lokalne izbore u Beranama i Ulcinju za 27. mart. S obzirom na to da je u skupštinskoj proceduri Prijedlog Zakona o dopunama zakona o lokalnoj samoupravi, kojim 31 poslanik traži da se lokalni izbori u 14 opština održe u jednom danu, postavlja se pitanje da li je Đukanović odlukom o raspisivanju izbora u Beranama i Ulcinju ignorisao inicijativu o objedinjavanju izbora koja je u skupštinskoj proceduri. Odgovarajući na to pitanje Đukanović je za CdM kazao da je otvoren za dijalog, kao i da je u obavezi da poštuje Ustav Crne Gore.

“Današnja odluka o raspisivanju izbora u Beranama i Ulcinju je Ustavna obaveza”, naglašava Đukanović.

Prema njegovim riječima, svakako imam razumijevanja za inicijative o objedinjavanju datuma lokalnih izbora, jer i sam smatram da je to racionalno, a posebno što u ovim mjesecima treba svu pažnju fokusirati prvenstveno na rješenja u vrhu državne politike.

“S obzirom na to, sa pažnjom ću razmotriti sve što stigne iz Parlamenta tim povodom , uz uvažavanje ustavnih principa. Otvoren sam za dijalog i obavezan da poštujem Ustav. Nadam se da u tim okvirima možemo zajednički doći do optimalnog rješenja”, zaključio je Đukanović.

Podsjećamo, 19. januara u skupštinsku proceduru predat je prijedlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim 31 poslanik traži da se lokalni izbori u 14 opština održe u jednom danu. Inicijativu su potpisalli poslanici kolacije Crno na bijelo, partija manjina, SDP-a, SD-a, 16 poslanika DPS i Andrija Popović iz LP-a.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve