Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović obišao bazu KFOR-a

''U vremenima najvećih izazova za evropsku i euroatlantsku bezbjednost, Crna Gora ostaje pouzdan i odgovoran saveznik i kontributor regionalne bezbjednosti. Očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu je od ključne važnost za ukupnu stabilnost Evrope''

Drugog dana zvanične posjete Republici Kosovo predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obišao je bazu KFOR-a sa komandantom Misije Ferencom Kajarijem.

“Važna posjeta sjedištu KFOR-a u Prištini i razmjena mišljenja s komandantom Misije Ferencom Kajarijem. Posebno zadovoljstvo susretom s potpukovnikom Emilom Halimovićem, crnogorskim pripadnikom u snagama KFOR”, navodi se u Tvitu Đukanovića.

Kako kaže, u vremenima najvećih izazova za evropsku i euroatlantsku bezbjednost, Crna Gora ostaje pouzdan i odgovoran saveznik i kontributor regionalne bezbjednosti.

“Očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu je od ključne važnost za ukupnu stabilnost Evrope. Misija KFOR u tome ima posebno mjesto i ulogu”, jasan je Đukanović.

”Važna posjeta sjedištu KFOR-a u Prištini i razmjena mišljenja s komandantom Misije Ferencom Kajarijem. Posebno zadovoljstvo susretom s potpukovnikom Emilom Halimovićem, crnogorskim pripadnikom u snagama KFOR-a”, naveo je Đukanović na Tviteru.

”U vremenima najvećih izazova za evropsku i euroatlantsku bezbjednost, Crna Gora ostaje pouzdan i odgovoran saveznik i kontributor regionalne bezbjednosti.

Očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu je od ključne važnost za ukupnu stabilnost Evrope. Misija KFOR u tome ima posebno mjesto i ulogu”, dodao je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve