Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović o posjeti Abazovića Srbiji: Svaki razgovor je važan, vidjećemo efekte

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je, povodom posjete Beogradu premijera Dritana Abazovića, da je svaki razgovor između država regiona veoma važan

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je, povodom posjete Beogradu premijera Dritana Abazovića, da je svaki razgovor između država regiona veoma važan.

“Nažalost, tokom poslednjih par godina je došlo do zahlađenja odnosa između Srbije i Crne Gore. Različite su percepcije razloga. Mi u Crnoj Gori razloge pronalazimo u obnovljenoj političkoj ideji Srbije da se pod plaštom brige za prava Srba u regionu u suštini miješa u suverenost susjednih država. To je nešto što mora smetati svakom državi. U ovom slučaju svakako smeta Crnoj Gori”, istakao je Đukanović, odgovarajući na pitanja novinara tokom samita NATO-a u Madridu.

Prirodno je, dodaje, da vladajuće političke strukture putem dijaloga traže puteve za prevazilaženje tih razlika.

“Svaki razgovor na tu temu je vrlo dobrodošao. U tom kontekstu smatram da je poziv premijeru Abazoviću dobrodošao. Vidjećemo šta će biti efekti te posjete, ali kao napor da se obnovi dijalog na najvišem nivou u cilju ozdravljena odnosa je svakako za pozdraviti”, poruka je Đukanovića iz Madrida.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
30.06.2022-17:10 17:10

Nećemo viđt Milo, jer to već gledamo. Možda ti to tamo daleko u ŠpanijU ne vidiš, ali Abazović je već drsko sproveo sedam koraka u zadatku koji mu je postavila Srbija fašiste Vučića. Taj zadatak ima radni naslov OKUPACIJA CRNE GORE U DEVET KORAKA – UZ OBAVEZAN NESTANAK CRNE GHORE I CRNOGORACA, A PO SVAKU CIJENU, KA 1918! Koji je razlog što ti zatvaraš oči tako ladnokrvno i neozbiljno na tu prijetnju: ne znam. Ali ono što BRINE užasno je: ZAŠTO ZATVARAŠ OĆI I PAMET CRNOGORCIMA I CRNOGORCIMA DA NE VIDE SMRTNU OPASNOST KOJA IM VISI KA DAMOKLOV MAĆ NAD… Pročitaj više »

Nikola
01.07.2022-11:24 11:24
Reply to  B.Zeković

Mi rezervnu državu nemamo…..a oni što imaju neka se dobro zamisle što im valja činjet……..