Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Loše što se Temeljni ugovor drži u tajnosti, insistiraćemo da javnost bude upoznata prije potpisivanja

Nemojte da imate nikakvu sumnju da će DPS biti u stanju pripravnosti i odgovornosti da doprinese ovakvoj percepciji Crne Gore u međunarodnoj javnosti. Nijesmo izostajali niti ćemo izostati kada god to bude potrebno, poručio je Đukanović

Loše je što se sadržaj Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom drži u tajnosti i što se to pokušava opravdati političkim ili drugim interesima, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Smatramo lošom okolnošću što se sadržaj ugovora drži o tajnosti. Na oprezu smo i insistiraćemo da javnost bude upoznata sa sadržajem ugovora prije potpisvanja. Važno je da sadržaj ugovora bude u skladu sa Ustavom i interesima države Crne Gore”, kazao je predsjednik Crne Gore, odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica nakon susreta sa članovima Predsjedništva BiH.

Odgovarajući na pitanje da li će se DPS vratiti u Skupštinu kada se bude glasalo o prijedlogu za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, Đukanović kaže da je “DPS državotvorna partija koja je iznijela najveći dio političkog tereta u obnovi nezavisnosti”.

“Iz bilo koje pozicije nastavićemo da se ponašamo odgovorno prema interesima Crne Gore. Mi imamo uslovno rečeno tešku obavezu da nešto u čijem smo stvaranju presudno uticali sada branimo. Nismo propustili nijedno iskušenje da potvrdimo ovakvo ponašanje. Nemojte da imate nikakvu sumnju da će DPS biti u stanju pripravnosti i odgovornosti da doprinese ovakvoj percepciji Crne Gore u međunarodnoj javnosti. Nijesmo izostajali niti ćemo izostati kada god to bude potrebno”, istakao je Đukanović.

Predsjednik je takođe govorio i o odnosima sa Srbijom.

”Odnos Srbije prema Crnoj Gori, a ne samo Crnoj Gori, neodoljivo mi liči na odnos Srbije prema susjednim državama devedesetih godina, pod plaštom brige za navodno ugrožena prava srpskog naroda u susjednim državama. U suštini, ugoržava se suverenitet susjednih država. I to se događalo devedesetih, epilog znamo – 140.000 ljudskih žrtava, razorena vrijedna imovina stvarana generacijama naših predaka na prostoru ex Jugoslavije i haški sudski epilog za one koji su odgovorni za te procese, rekao je Đukanović i poručio da se nadao da makar za našeg života nećemo doći u rizik da ponavljamo takve greške o čemu opširnije možete čitati OVDJE.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
06.06.2021-21:35 21:35

G-dine Djukanovicu..taj Dokument se ne smije potpisivati..inace cete Vi odgovarati za ovu sramotu!