Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Komunikaciju između Crne Gore i Saudijske Arabije olakšati potpisivanjem najvažnijih međudržavnih sporazuma

Đukanović se zahvalio ambasadoru na inicijativi za posjetu Crnoj Gori i susret, pozdravljajući proces intenziviranja političke komunikacije između dvije zemlje

Komunikaciju dvije zemlje bi trebalo olakšati potpisivanjem najvažnijih međudržavnih sporazuma, što će uz kulturnu razmjenu i dobra iskustva saradnje Crne Gore sa zemljama tog regiona, doprinijeti boljem razumijevanju i saradnji, kazao je predsjednik Milo Đukanović u toku današnješ sastanka sa ambasadorom Saudijske Arabije u Faisal Ghazi Hifzija.

Đukanović se zahvalio ambasadoru na inicijativi za posjetu Crnoj Gori i susret, pozdravljajući proces intenziviranja političke komunikacije između dvije zemlje.

“U tom kontekstu istakao je da je nedavna posjeta ministra turizma Saudijske Arabije Crnoj Gori, koja je uslijedila nakon inicijalnog razgovora prilikom predaje akreditiva Hifzija, dragocjena za dinamiziranje saradnje, što se ohrabruje. Ocijenio je da ima puno prostora za razvoj dobrih odnosa Crne Gore i Saudijske Arabije, naročito u oblasti ekonomije i kulture, imajući u vidu želju te zemlje za prisustvom na evropskom tržištu u čemu Crna Gora može biti važna stanica”, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

“Komunikaciju dvije zemlje bi trebalo olakšati potpisivanjem najvažnijih međudržavnih sporazuma, što će uz kulturnu razmjenu i dobra iskustva saradnje Crne Gore sa zemljama tog regiona, doprinijeti boljem razumijevanju i saradnji”, kazao je Đukanović.

Hifzi je uz zahvalnost za prijem i dobrodošlicu prenio Đukanoviću pozdrave saudijskog kralja Salmana i njegove čestitke povodom Dana državnosti uz želju za blagostanje i prosperitet crnogorskog naroda.

“Ambasador je uručio pismo kralja Saudijske Arabije o namjeri zemlje da bude domaćin svjetske izložbe (EXPO) 2030. u Rijadu pod nazivom “Prostor promjene“”, navode iz Kabineta.

Ambasador Saudijske Arabije je, kako se navodi, naglasio punu posvećenost razvijanju daljih odnosa između dva naroda i saradnje u obostranom interesu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve