Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Institucionalni razvoj važan dio posla za svaku državu u regionu

Predsjednik Crne Gore sa predstavnicima DRI-a i regionalnih Vrhovnih revizija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike Državne revizorske institucije Crne Gore (DRI) i predstavnike regionalnih Vrhovnih revizija povodom obilježavanja dana DRI.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, predsjedavajući Senatom Nikola Kovačević zahvalio je Predsjedniku za prijem ističući da im je čast što dan DRI-a obilježavaju i na ovaj način. Uz podsjećanje na devetnaesto-godišnje trajanje DRI, naglasio je da je prema ocjenama Evropske komisije to jedna od najbolje ocijenjenih institucija koja će i u narednom periodu profesionalno obavljati posao u interesu građana i države Crne Gore.

Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

U ime predstavnika regionalnih revizorskih institucija Predsjedniku je zahvalio generalni revizor DRI Republike Sjeverne Makedonije Maksim Acevski. On je čestitao domaćinu 19-to godišnjicu od osnivanja sa željom da sve DRI iz regiona budu prefesionalne i moderne institucije.

Đukanović je uz čestitke povodom dana DRI i zadovoljstva susretom istakao da je institucionalni razvoj važan dio posla za svaku državu u regionu naročito u kontekstu dostizanja evropskih standarda.

Na toj liniji, ukazao je na značaj podizanja nivoa profesionalnosti i nezavisnosti institucija na putu ka EU, čemu DRI može dati veliki doprinos.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve