Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović i Riker razmijenili mišljenja o aktuelnim procesima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu

Rikerovo diplomatsko iskustvo u bavljenju balkanskim poslovima opravdava njegovu važnu ulogu u procesima stvaranja i primjene američke politike prema Zapadnom Balkanu

Doskorašnji visoki američki diplomata, nekadašnji vršilac dužnosti državnog sekretara u Birou za evropske i evroazijske poslove, Filip Riker, koji je u kratkoj privatnoj posjeti Crnoj Gori, susreo se u rizortu Porto Novi sa s bivšim crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Prema informacijama Pobjede, nezvanični susret starih poznanika bio je prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnim procesima u Crnoj Gori, na Zapadnom Balkanu, kao i na globalnom nivou, posebno za otvorena pitanja u regionu za čije su rešavanje zainteresovane Sjedinjene Američke Države.

Dugogodišnji strani diplomata kazao je za Pobjedu da Riker slovi za jednog od najboljih poznavalaca regiona Jugoistočne Evrope i vrlo poštovanog američkog diplomatu čija se riječ sa pažnjom sasluša u Stejt Dipartmentu.

Rikerovo diplomatsko iskustvo u bavljenju balkanskim poslovima opravdava njegovu važnu ulogu u procesima stvaranja i primjene američke politike prema Zapadnom Balkanu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
29.08.2023-22:18 22:18

…kod Mila rado dolaze važna imena diplomatije svijeta ,da razmijene misljenja oko problema Balkana i njegovih corsokaka a neki Pejak bez stida i srama odmah bi Mila u zatvor “nema napretka”/tamo njima/dok je Milo na slobodi…prezime Pejak,ni googl ga nemoze naci a kamoli interese CG da zna -dosao iz PM vjerovatno ka izbjeglica'90 i ljudski primljen u CG a nesoj sad pokazuje ko je !…odmah bi rjesavao sve ekspresno ,njima sve smeta …”kilavom kur*u i dla*e smetaju”
svi im smetaju sem tzvSS/Spc/…olos 3,14