Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović dostavio SDT-u pisano izjašnjenje povodom ”Pandora papira”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu pisano izjašnjenje povodom slučaja ''Pandora papiri'', saopšteno je nezavnično portalu Pobjeda iz SDT-a.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu pisano izjašnjenje povodom slučaja “Pandora papiri”, saopšteno je nezavnično portalu Pobjeda iz SDT-a.

SDT je početkom oktobra formiralo predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili ugovore o upravljanju njihovom imovinom, te na ofšor destinacijama tajno osnovali trastove i kompanije u tu svrhu.

Blažo Đukanović saslušan je 22. oktobra u SDT-u u svojstvu građanina.

Iz kabineta predsjednika države je, nakon što je MANS objavio dokumentaciju o navodnim tajnim ugovorima o upravljanju imovinom Đukanovića, saopšteno da je posrijedi najnovija predstava za javnost te NVO i samo je još jedan u nizu pokušaja diskreditacije predsjednika Crne Gore i članova njegove porodice, na čemu MANS uzaludno radi godinama.

Kako su naveli, Đukanović je tokom 2012. u vrijeme kada nije obavljao državne poslove, radio na uspostavljanju infrastrukture za otpočinjanje poslovnih aktivnosti zajedno sa sinom. U to vrijeme osnovao je Victoria Trust, koji, dok je on bio vlasnik, nije imao nikakvih poslovnih transakcija, nije otvorio niti jedan bankarski račun, jer jednostavno nikada nije ni aktiviran.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve