Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Crnogorski zdravstveni sistem u problemima u pogledu osiguranja pravovremene i jednako dostupne zdravstvene zaštite za sve

Svijet je, ističe Đukanović na Tviteru, prolazio kroz brojne izazove na polju zdravlja, a SZO je bila tu da objedini nauku, inovacije i iskustva, političku volju i tehnološku moć, da bismo zajedno dolazili do rješenja

Danas se obilježava 75. godišnjica osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije, a predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ističe da crnogorski javni zdravstveni sistem ovaj jubilej dočekuje s ozbiljnim izazovima i problemima u pogledu osiguranja pravovremene i jednako dostupne zdravstvene zaštite za sve.

Svijet je, ističe Đukanović na Tviteru, prolazio kroz brojne izazove na polju zdravlja, a SZO je bila tu da objedini nauku, inovacije i iskustva, političku volju i tehnološku moć, da bismo zajedno dolazili do rješenja.

“Napravljeni su ogromni koraci u zaštiti zdravlja ljudi, ali je puno toga preostalo kako bi se dostigli najviši zdravstveni standardi zdravlja za sve. Ostvarenje jednakosti ostaje primarni prioritet i na nacionalnom i na globalnom planu”, kazao je Đukanović.

Ukazao je da crnogorski javni zdravstveni sistem ovaj jubilej dočekuje s ozbiljnim izazovima i problemima u pogledu osiguranja pravovremene i jednako dostupne zdravstvene zaštite za sve.

“Ulaganje u zdravlje je investicija za budućnost države. Partnerstvo sa SZO ostaje čvrst temelj za unapređenje zdravlja i blagostanja”, naveo je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Boro
07.04.2023-11:28 11:28

Naš zdravstveni sistem je raspad sistema. To bi trebalo da nam bude jedan od glavnih fokusa