Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Đonović: URA iznevjerila birače formiranjem Krivokapićeve Vlade

Siguran je, kaže, da dosadašnje djelovanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića nije u skladu sa voljom birača GP URA.

Aktuelna vecina koja je formirala vlast, od početka nije bila jedinstvena i nije imala iste političke ciljeve i djelovanja, pa ako je URA iznevjerila svoje glasače, onda se to desilo onog dana kada je formirana Vlada, ocijenio je politički analitičar Ranko Đonović u emisiji “Pressing” Gradske televizije.

Siguran je, kaže, da dosadašnje djelovanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića nije u skladu sa voljom birača GP URA.

“Cilj glasača URE je bio da skinu DPS sa vlasti, pokazivali su mržnju prema Đukanoviću i zato su tu gdje jesu. Dozvolili su da ih mržnja ili lična pozicija odvede da svoju energiju usmjere na rušenje DPS-a, ne osvrćući se da li se tu ruši i Crna Gora. Pojedinci i poslanici koji se pozivaju na volju građana zaboravljaju da je ona polovična. Dijagnozu političkoj situaciji možemo dati, ali političku terapiju teško može dati bilo ko”, istakao je Đonović.

Sukobi na ulicama, kako je kazao, nijesu skucajni, već ih zagovara neko moćan iz vlasti, kao što su ministri.

“Ministri moraju da znaju da nijesu naslijedili svoje pozicije, već im je to dodijelio čovjek kojeg ne poštuju ni Skupština ni Vlada. Krivokapić nema svoju partiju, nije se dokazao na izborima, već ga je servirao Demokratski front. Kažu da goreg premijera Crna Gora nije imala, pa zašto su ga onda doveli? Jasno je da je to bio uslov pokojnog mitropolita Amfilohija i da ga je dovela crkva. Sada snose posljedice i to je cijena njihovog političkog djelovanja”, rekao je Đonović.

Upitno je, dodaje, kako će se stvari dalje odvijati.

“Vlada je sastavljena tako da je interesnih strana mnogo, od Rusije i Srbije do same Crne Gore. Sve ove svađe će da posluže nekome sa strane, ali ne i Crnoj Gori. Služe samo ličnim interesima i osiguranju pozicija, a Crne Gore nema ni u primislima. Izgleda kao da će da se žrtvuju da bi Crnoj Gori bilo dobro, a zapravo je sve gore”, navodi Đonović.

Crna Gora je, smatra, posvađana projektom “Velike Srbije”.

“Crna Gora je mala i nema toliko snage i moći da se organizuju sve proevropske partije i da dođemo do dobrog rezultata. Maštamo o ujedinjenu stranaka, a ne vidimo da nam neko drugi kuću ruši. Novine su postale tvrđave iz kojih građani ne mogu da izađu i rade protiv Crne Gore u ime projekta koji se zove “Velika Srbija”, ocijenio je on.

“Posvađani smo oko prošlosti, pa zbog toga u izvjesnoj mjeri gubimo budućnost”, zaključio je Đonović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MUSTAFA
23.01.2022-15:07 15:07

Tacno tako da su znali biraci da ce URA  koaliciju sa Cetnicima pravit ni 2 % nebi imali biraca !!Hvala bogu pa u zadnju potnju uru docepa smo se ABAZOVICA aj da nam je zdrav i ziv  samo da se OKUPATORA OSLOBODIMO!!