Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Đonović: SNP klasičan primjer želje da se sjedi na dvije stolice

Govoreći o mogućem raspletu trenutne političke situacije u Crnoj Gori, Đonović kaže da su ubrzo mogući i novi izbori, ali smatra da Crna Gora za njih trenutno nije spremna, jer bi to vrlo malo stvari promijenilo

Analitičar Ranko Đonović kaže da je jasno da SNP želi da učestvuje u budućoj vlasti, ali navodi da su njihovi zahtjevi ,međutim, suprotni ostalima koji bi učestvovali.  Smatra da to, ipak, ne mora da znači nemogućnost približavanja međusobnih stavova, „kao što je naći kandidate za pravosudne, ili neke druge institucije“.

Govoreći o mogućem raspletu trenutne političke situacije u Crnoj Gori, Đonović kaže da su ubrzo mogući i novi izbori, ali smatra da Crna Gora za njih trenutno nije spremna, jer bi to vrlo malo stvari promijenilo.

Kada je posrijedi SNP situacija je, kaže Đonović, klasičan primjer želje da se „sjedi na dvije stolice“.

„Oni time žele da podignu rejting i žele da pokažu kako su doslijedni i ne odustaju od svog programa. Pri tome imamo situaciju da su njihvi stavovi krajnje retrogradni i po nekim stavovima gotovo kao stavovi DF-a“, navodi Đonović za Antenu M.

On, takođe, kaže da bi „nakon svega što se desilo SD i SDP trebalo i moralo da buui dio te vlasti, da oni ne mogu da smetaju samo zato što su bili dio vlasti“.

„I SNP je nekada sa DPS-om bio u vlasti, oni svoje trajanje baštine od devedesetih“, navodi Đonović.

Govoreći o nekim stavovima SNP-a, kaže da „kada je Sebrenica u pitanju oni nijesu sigurni, odnosno kažu da to i nije bio genocid”.

“Sada im se ne zna da li podržavaju Ruse kao agresore i zločince u odnosu na Ukrajinu, ili žele nešto da fingiraju ni tamo ni ovamo“, kaže Đonović i ocjenjuje da se “SNP nalazi, otprilike, na potezu  između vlastitih saznanja, vide i prepoznaju šta će se desit, a moraju da zadovolje neobaviješteno, neznaveno članstvo inače će izgubiti glasove“.

On, takođe,ukazuje da „DF kada ne može da postigne da bude po njihovom blokira rad ne samo vlasti, nego čitave države“.

„Oni nijesu zainteresovani za bolji rad države, ni SNP ni DF.  Pokazali su, samo je ta ogoljna vlast kod Demokrata, samo je funkcija predsjednika Skupštine bitna, sve drugo nije bitno, poslije toga može potop u Crnoj Gori što se njih tiče“, smatra Đonović i kaže da to, ipak,  nije slučaj na drugoj strani kod SD-a , SDP-a i DPS-a i kod manjinskih partija.

„Ne da su oni imuni na vlast, ali u toj mjeri, po svaku cijenu i odmah, to zapravo drže DF, Demokrate, pa i SNP je blizu njih, članstvo im je isto. Glavna borba će, zapravo, da se vodi između Demokrata, SNP i DF-a, napadaju isto biračko tijelo, da se pokažu ko će bit veći Srbin, ko će više braniti Vučićeve ciljeve u Crnoj Gori…“, zaključio je Đonović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve