Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Vraneš neka slobodno krene u Prizren, sačekaće ga institucije Kosova

Đeljošaj je poručio Vranešu da ''slobodno krene do Prizrena a tamo ga svakako čekaju institucije Kosova''.

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj, komentarišući postupak predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša da odbije poziv da ode na Kosovo, kazao je da nije dobro da neko ne poštuje odluke države Crne Gore.

“Lična razmišljanja mogu biti lična ali institucije nemaju pravo na svoje osjećaje već poštovanje državnih akata”, rekao je Đeljošaj.

On je poručio Vranešu da ”slobodno krene do Prizrena a tamo ga svakako čekaju institucije Kosova”.

Podsjetimo juče je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš odlučio da uđe u žestok okršaj sa kolegom iz Nikšića Markom Kovačevićem Šubaron u borbi za poziciju najvećeg velikosrBskog provokatora i poltrona zvaničnog Beograda.

Vraneš je, zbog ličnih ubjeđenja, uskratio svoj grad promocije na Međunarodnom sajmu turizma i sporta u Prištini koji se već 20 godina organizuje pod sertifikatom najviše svjetske organizacije UFI (Globalno udruženje izložbene industrije) u Parizu.

Da glupost i prostota bole, Vraneš bi vrištao po cijeli dan

Predsjedniku Opštine je zasmetalo što je organizaciju sajma podržala Vlada te zemlje, zbog čega je odgovorio krajnje neprimjereno i neprijateljski, uz prepoznatljiv poklič koji izražava namjeru Srba, koji ne priznaju državu Kosovo, da grad Prizren vrate pod srpsku kontrolu.

”Tkz. država Kosovo ne postoji, već srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Dogodine u Prizrenu. Predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš”, navedeno je u odgovoru koji je objavljen na društvenim mrežama.

Ovakvo ispoljavanje gluposti i odbijanje da učini nešto korisno za svoj grad zbog nacionalističke zatucanosti, uopšte ne začuđuje, s obzirom da je Vraneš relikt velikosrpske politike iz Nove srpske demokratije, koji javnim egzibicionizmom i provokacijama već duže vremena potpiruje međunacionalnu mržnju.

Vraneš se obratio na glavnom gradskom trgu “dragoj braći i sestrama, omladini srpskoj ” i čestitao im “srpsku novu godinu”.

Vraneš je u junu prošle godine izazvao buru u javnosti nakon što je ulazeći u zonu krivične odgovornosti naredio da se na sve opštinske službe u Pljevljima stavi srpska trobojka, takozvana ”mahmudovica”. Odgovarajući na reakcije javnosti, provokator Vraneš je u izjavi za medij formiran 90-ih od strane srpskog KOS-a  rekao da ćemo morati da se navikavamo na svetosavsku Crnu Goru.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
21.03.2024-20:26 20:26

Đeljošaj zašto vlada u kojoj sjediš ćuti o ovakvim ispadima
Sjeđenjem u takvoj vladi i ti podržavaš ovakvu fukaru

jado
21.03.2024-22:35 22:35
Reply to  Nikola

ili je i sam kao oni

Mark
28.03.2024-05:34 05:34

Dario nek SE udruzi SA dacicem , vucicem .sigurno CE dobiti dobro radno mesto.