Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj sa Momirovićem: Unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije i infrastrukture

Potpredsjednik Vlade sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj sastao se danas sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, Tomislavom Momirovićem.

Đeljošaj je upoznao ministra Momirovića sa prioritetima 44. Vlade, te istakao da je jačanje saobraćajne povezanosti sa regionom kroz realizaciju projekata putne infrastrukture i modernizaciju željeznice jedan od prioriteta nove Vlade.

U fokusu je, kako je istakao, i jačanje ekonomskih veza sa našim susjedima i partnerskim zemljama te napredak na putu evropskih integracija.

“Crna Gora i Srbija imaju dobre ekonomske odnose odnose. Posvećeni smo saradnji i ostajemo otvoreni za unaprjeđenje ekonomske saradnje sa svim svim državama regiona” poručio je potpredsjednik.

Ministar Momirović je čestitao Đeljošaju stupanje na dužnost i poželio uspjeh na realizaciji planiranih projekata.

On je informisao o aktuelnim prilikama i projektima koji se realizuju u Srbiji sa naglaskom na jačanje saobraćajne infrastrukture kao ključnog preduslova ekonomskog razvoja.

Sagovornici su se saglasili da će zajednički raditi na bržoj integraciji svih zemalja regiona u Evropsku uniju.

Na kraju sastanka zaključeno je da postoji prostor za unaprijeđenje saradnje, posebno u ekonomiji i infrastrukturi, te ponovljena spremnost obje strane da doprinesu intenziviranju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve