Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Ko nije spreman da poštuje sporazum neće biti dio Vlade

Očekuje da se nakon pola godine rada Vlade analiziraju učinci i vidi da li su potrebne neke promjene. Naglašava da ko nema spremnost da poštuje i radi na osnovu principa iz sporazuma, neće biti dio Vlade.

Finalna odluka o rekonstrukciji Vlade koja je predviđena koalicionim sporazumom je na premijeru, ocijenio je u izjavi za Portal RTCG predsjednik Albanskog foruma i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj. Očekuje da se nakon pola godine rada Vlade analiziraju učinci i vidi da li su potrebne neke promjene. Naglašava da ko nema spremnost da poštuje i radi na osnovu principa iz sporazuma, neće biti dio Vlade.

“Sporazum oko formiranja Vlade je jasan. Najvažniji dio sporazuma su principi i svaki princip iz sporazuma ima svoju važnost. Vjerujem da je to ključno i da je neophodno da se svi držimo dosljedno onoga sto smo potpisali. Što se tiče Albanskog foruma to će sigurno biti slučaj”, kazao je Đeljošaj.

Dodaje da je rekonstrukcija predviđena sporazumom i jasno definisana i finalna odluka na tome biće na premijeru Milojku Spajiću.

Podsjeća da brzina rekonstrukcije vlade zavisi od implementacije potpisanog sporazuma.

“Obaveza za rekonstrukciju je kraj godine, kako i stoji u sporazumu, a ako bude predloga za prije, analiziracemo novu okolnost. Očekujemo da nakon šest mjeseci rada Vlade sa premijerom analiziramo učinke svih nas i vidimo da li su potrebne neke promjene”, naglasio je on.

Na pitanje o podršci koalicije ZBCG Bošnjačkoj stranki da uđe u Vladu, Đeljošaj napominje da BS nije ušla u Vladu zbog ZBCG, a vidimo sada da ZBCG podržava ulazak BS.

“Sa druge strane nijesmo čuli stav BS povodom toga. Ja jesam za razgovor da imamo što širu društvenu podršku na našem evropskom putu. Trougao čuvanja euroatlantskog puta Crne Gore i garant sprovođenja principa iz sporazuma su PES, Demokrate i AF. Ko nema spremnost da poštuje i radi na osnovu principa iz sporazuma, neće biti dio vlade”, poručuje Đeljošaj.

Stav Demokratske Crne Gore koji se protive ulasku BS u Vladu smatra legitimnim.

“Legitiman stav kolega, to su naši partneri i ne želim taj dio da komentarišem”, zaključio je Đeljošaj.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fatos
23.02.2024-10:37 10:37

Sta se desi sa Optuznicom? Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja za, kako je saopšteno, krivično djelo pozivanje na otpor”Okrivljenom Đeljošaju se stavlja na teret da je druge pozivao na otpor i neposlušnost prema zakonitoj odluci državnog organa i prema službenom licu u vršenju službene radnje jer je, 24. februara, organizovao sastanak sa ugostiteljima iz Tuzi i pozvao ih na otpor Stav Demokratske Crne Gore koji se protive ulasku BS u Vladu smatra legitimnim.“Legitiman stav kolega, to su naši partneri i ne želim taj dio da komentarišem”, zaključio je Đeljošaj. –… Pročitaj više »

Tara
23.02.2024-11:11 11:11

Ti si teski nesoj-zajedno sa Ibrahimovicem..Ulaziti u vladu neo-nacista i antidrzavnika..je za mene veliki izdajica i nesoj..