Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dizdarević: Onima koji bi trebali da pozivaju na mir se priviđaju Turci kojima bi trebalo odsijecati glave

''Postali smo rezistentni na svakodnevne salve mržnje izrečene prema drugom i drugačijem. Ni glasa pred bujicom koja prijeti da razori multinacionalni sklad''

Da li treba da nas brine tišina koja se naselila u prostor Crne Gore? Postali smo rezistentni na svakodnevne salve mržnje izrečene prema drugom i drugačijem. Ni glasa pred bujicom koja prijeti da razori multinacionalni sklad, upitao je Abaz Dizdarević, potpredsjednik DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Kako je kazao, čuli smo riječi izgovorene 11. jula 1995. godine kako je “došlo vrijeme da se Turcima osvetimo na ovom prostoru”. Dobro nam je poznat epilog tih i takvih riječi kojim je upućen poziv za genocid u Srebrenici.

“Danas se u Crnoj Gori onima koji bi trebalo da pozivaju na mir i njegovanje dobrosusjedskih odnosa priviđaju Turci, kojim bi trebalo odsijecati glave”, naveo je Dizdarević.

On je istakao da je , do skoro bio ubijeđen da je Crna Gora na pragu ulaska u Evropsku uniju, dok nas nijesu probudili i saopštili da zivimo u Osmanskom carstvu. Ili smo zaratili sa Turskom, a da to još ne znamo?

“Božiji ljudi bi trebalo da znaju da smo svi od jednog Tvorca nastali i da ćemo se njemu i vratiti. Kako ćemo taj ispit proći, zavisi itekako od onoga što radimo na ovom prolaznom svijetu. Ili možda ne vjerujemo da uopšte postoji”, zaključuje Dizdarević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve