Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Dinoša: Malesija treba da bude albanska zemlja – onakva kakvu ju je Bog stvorio

''Kladim se, dakle siguran sam, da će pobjednik izbora biti Albanski forum''

Na lokalnim izborima 5. marta za Opštinu Tuzi, od sedam lista, za vlast će se boriti dvije: ona albanskih partija, okupljenih oko Albanskog foruma, sa brojem 5, i druga crnogorsko-bošnjačkih partija sa dijelom preostalih članova DUA-e, okupljenih oko DPS-a, pod brojem dva, smatra Ferhat Dinoša, predsjednik Nacionalne albanske unije i članice Albanskog foruma.

“Kladim se, dakle siguran sam, da će pobjednik izbora biti Albanski forum. Zašto? Prvo, zato što je glasač shvatio da Malesija treba da bude onakva kakvu ju je Bog stvorio: albanska zemlja, s albanskom većinom, kojom upravljaju albanske partije. Drugo, jer su albanske partije dokazale da znaju voditi i da žele razvijati svoju domovinu. Više su one uradile za jedan mandat nego što je DPS uradio za nekoliko godina, kada je bio na vlasti. Treće, jer je na vrhu liste albanskih partija sadašnji predsjednik opštine, g. Nik Gjeloshaj, koji se u sadašnjem mandatu isprofilisao kao vrsni menadžer, na čelu obrazovanih i stručnih timova lokalne samouprave”, ocijenio je Dinoša.

S druge strane, dodaje on, na vrhu liste crnogorskih partija nalazi se gospodin Elez Niković, koji do svojih skoro 70 godina “nije uspio vršiti nikakvu uspješnu političku funkciju, niti je dao bilo kakav javni doprinos za dobrobit Albanaca u Malesiji, niti u Crnoj Gori”.

“Zašto će izgubiti i zašto je beskorisno glasati za listu DPS-a? Prvo, jer DPS „pukao po svim šavovima“. Ne krivicom albanskih partija, nego su vlastitim grijesima već izgubili Vladu i Podgoricu. Oni ne znaju što ih čeka sjutra, a kamoli da se bave razvojem Malesije. Drugo, jer u Malesiji oni pokazuju nedostatak evropskih demokratskih normi i nedostatak političke i državne korektnosti”, smatra Dinoša.

Prema njegovim riječima, uzalud DPS želi “preuzeti vlast od albanskih partija u opštini u kojoj su Albanci većina”, iako su, ukazuje, čelnici albanskih partija, “u najvažnijem političkom i državnom projektu u novijoj istoriji Crne Gore, referendumu o nezavisnosti, pomogli državotvornom DPS-u predsjednika Đukanovića više od svih Albanaca koji su članovi DPS-a, spoznajući u ovom projektu vitalni interes Albanaca, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu”.

“Na završnom mitingu, uoči dana referenduma, govorio je i dočekan lider jedne albanske partije, a ne neki Albanac iz DPS-a, jer je taj lider imao veću težinu. Osim toga, u svim evropskim demokratijama, pa i u državama regiona, manjine imaju vlast u opštinama u kojima su većina”, naglasio je u saopštenju.

Treće, navodi Dinoša,  DPS sa 10 mandata sa prošlih izbora, “poigrava se preostalim dijelom jedne albanske partije stranke”, prepuštajući mjesto na vrhu liste, kako ističe, njihovom kandidatu Elezu Nikoviću, koji bi, “kao skoriji povratnik iz dijaspore, teško dobio čak i mandat ukoliko bi sam izašao na izbore”.

“Nadalje, dok je bio u dijaspori, izjavljivao je da ga je tamo protjerala zla i diskriminatorska politika DPS-a i da razvoj Malesije treba da bude u rukama Albanskog foruma.
Iz ovoga se, naime, vidi da je sam DPS svjestan da će biti teško potučen na izborima 5. marta u Malesiji, i da zbog toga žrtvuje Eleza iz DUA-a, a ne nekog svog lokalnog lidera”, poručuje on.

Dinoša je pozvao “političke protivnike da se ne brukaju neistinitim izjavama i nedoličnim ponašanjem”.

“Jer, i nakon 5. marta, u Malesiji ćemo živjeti svi zajedno, vođeni sigurnom i poštenom rukom albanskih partija. Da! Lista pod rednim brojem 5 pobjeđuje 5. marta. Lista Albanskog foruma! Čak je i žrijeb spojio ove dvije petice”, zaključuje Dinoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ante
13.02.2023-18:02 18:02

Ovaj skolu ka Vucic-Putin Kosovo je Srpska -Ukraina je Ruska zemlja- a da i ovaj CG je Albanska zemlja daj Sudstvo- kumim vas bogom vidite ovog ili je za Dobrote ili za Spuza !

BobZeković
13.02.2023-18:52 18:52

Uyas gospodine Ferhate Dinoša!Na iybuučenu Crnu Goru, koju razapinju SRPSKI UGNJETAČI, sad ste se navrzli i Vi, NJIHOVI PODLI POMAGAČI IZ CRNE gORE. Obmnanjujete Albanski narod Crne Gore isto kao i zakleti neprijatelj Crne Gore, Nik Đeljošaj. Kada je 7- bataljon krvožedne srpske vojske, štartao Malesijom ipinižavao, pljačkao i provocirao nesreću u svaku Albansku kuću Malesije redom, mi Crnogorci zajedno sa DPS-om, stojali smo ka zapete puške, spremni ka jedan da se suprostavimo srpskim nasilnicima, porobljivačima, pljačkašma, ubicama. Samo radi toga se suzdržao od masovnog uijanja Albanaca u Malesiji. Gospodine Ferhat Dinoša, zbog onoga što znam o Vama iz ličnog… Pročitaj više »

hahaha
14.02.2023-08:28 08:28
Reply to  BobZeković

pa to su vam najblizi prijatelji i saradnici….. sta sad kukate

Safet
14.02.2023-09:52 09:52
Reply to  BobZeković

Sve si u pravu Da nije bilo naseg dragog Mila pokolj bi se napravio 90 gori nego sto je pocinio DRAZA -DJURISIC  prema manjinskim narodima brzo to zaborave svi samo ima BOGA on je jedini koji sudi svakom !!!- Demokrate Cetnicke su trazile Djurisevicevu ulicu u Beranama njih ce bog unistit samo sto unistavaju sve sto se zove Crnogorsko !!!!

Ulqin
13.02.2023-23:35 23:35

Nik je pragmatican pa je dozvolio ovome da se slepa zbog glasova albanaca muslimana. Dinosha je vise od deceniju bio ambasador CG u Albaniji i Kosovu i to postavljen od DPSa i teski je manipulant. Ova nacionalno ostrascena prica mu je specialitet. Ovo je DPSov covjek u buducoj vlasti U Tuzima jer direktno DPS nema sanse. Sto se tice Nika je u pravu – Malesija nema boljeg i nadamo se da ce da pobjedi.

Cetinje
14.02.2023-09:38 09:38

Dinosa je veliki čoek. Bijo je naš ambasador u Tiranu i Prištinu što je vrlo dobro jer odlično govori albanski jezik a i veliki je albanski patriota. Velika je šteta sto se nebavi politikom . Moga bi biti ministar inosteanih poslova da zastupa interese ugrozenog albanskog narada na međunarodnom planu. E viva Ferhat!