Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

NAU: Fejzić ima čime da se bavi, a da ne izigrava vođu manjinskih naroda

''Zar mu nije nauk takvo ponašanje poglavara Srpske pravoslavne crkve''

Nacionalna albanska unija (NAU) zapazila je da u posljednje vrijeme reis Islamske zajednice u Crnoj Gori g. Rifat Fejzić pravi bespotrebne i štetne izlete u politiku, saopšteno je iz stranke Ferhata Dinoše.

Podsjećaju da u jučerašnjoj objavi na Tviteru, reis poziva “političke predstavnike manje brojnih naroda na zajedničko djelovanje u cilju suzbijanja sve većih izliva mržnje prema manje brojnim narodima u Crnoj Gori”.

„Potom, kao da mu nije dovoljno tuđeg posla, on im hrabro poručuje da će ih, ako to ne urade, istorija pamtiti kao neuspješne. Po našem mišljenju, u sekularnoj državi kao što je Crna Gora, uvaženi reis ima čime da se bavi a da ne izigrava političkog vođu manjinskih naroda jer time pravi štetu i Islamskoj zajednici i nacionalnim manjinama u Crnoj Gori. Zar mu nije nauk takvo ponašanje poglavara Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, juče i danas“, istakli su iz NAU.

Poručuju da će predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori sa sve češćim izlivima mržnje, šovinizma i fašizma prema bilo kome suprotstaviti zajedno sa demokratskim snagama u Crnoj Gori.

„One su postojale i štitile manjine i u teškim vremenima ratova u okruženju i zajedno s njima povratile nezavisnost i krčile put Crnoj Gori prema zapadnoj civilizaciji. Za očekivati je da će i nova vlada u kojoj će biti i predstavnici manjinskih naroda štititi i unaprijediti međunacionalni i međuvjerski sklad u zajedničkoj nam državi Crnoj Gori“, zaključili su iz NAU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
13.08.2023-11:16 11:16

…tzv.SPC moze da sastavlja CG Vladu a gosp.Fejzic nesmije da saopsti svoje misljenje…potpuno korektno i u pravo vrijeme se javlja kad šovinizam divlja ,iskljucivo pod uticajem tzv SPC ,kojoj smeta građanski status CG a pogami ponajvise Muslimani /kažu “izmisljeni narod”…/a oni vjekovima “svoj na svome” za razliku upravo Srba koji su stvoreni od Cgoraca -koji su”primili srpstvo u CG”