Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DFC: Na TV Happy iznesene netačne informacije, u kontinuitetu se građani Crne Gore stavljaju u negativan kontekst

U emisijama na toj televiziji, kako navode iz DFC-a, u kontinuitetu se građani i institucije Crne Gore stavljaju u negativan kontekst

Predsjednički izbori u Crnoj Gori su jedna od ključnih tema na TV Happy, saopštio je Digitalni forenzički centar (DFC).

U emisijama na toj televiziji, kako navode iz DFC-a, u kontinuitetu se građani i institucije Crne Gore stavljaju u negativan kontekst.

“Ovog puta voditeljka emisije „Posle ručka – Izbori u Crnoj Gori”, emitovane 01.aprila, iznijela je niz netačnih informacija o tome da novac za potrebe javnog finansiranja, uključujući i penzioni fond u Crnoj Gori dolazi iz crnih fondova predsjednika Đukanovića, potpuno zanemarujući činjenicu da se javna potrošnja finansira iz budžeta u skladu sa zakonom”, naveli su iz DFC-a na Tviteru.

Takođe, ističu iz DFC-a, voditeljka je kreirala narativ da će “eventualni poraz Đukanovića dovesti do prekida finansiranja iz crnih fondova i kolapsa crnogorskih finansija, uz plasiranje dezinformacije da su firme poput Plantaža ugašene”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sine
02.04.2023-16:21 16:21

A šta će paščad kad ih dresira tamo onaj koji ih dresira. Kad se otvore kafilerije, onda će da cvile, a probudiće se ljudskost i u Srbiji nekad.